02 d’abril 2017

El 35 Saló del Còmic de Barcelona consolida la xifra de 118.000 visitants

El 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona tanca avui les seves portes amb un total de 118.000 visitants, mantenint la xifra d’assistència de la passada edició. Així ha valorat Carles Santamaria, director del certamen i secretari general de FICOMIC, els resultats d’aquest 35è Saló del Còmic: “El Saló consolida una xifra rècord de visitants tot i les fortes pluges de dissabte, fet que demostra la gran atracció que desperta el certamen”.


El recinte de Fira Barcelona-Montjuïc ha acollit una edició que ha tingut en la relació de l’aviació amb el còmic un dels seus leit motiv, mostrant a Plaça Univers diversos models d’avions reals en el marc de l’exposició Còmics en vol. D’entre les exposicions d’aquest 35 Saló del Còmic, cal destacar l’èxit de públic de Retratant Donald Trump, les consagrades a Milton Caniff i Will Eisner o les que cada any es dediquen als guanyadors de l’anterior edició, com la titulada Gaudí entre vinyetes o la d’Humor Blanco de TBO. L’espai de videojocs també ha estat molt concorregut, formant-se cues per provar la nova Nintendo Switch, en la seva presentació espanyola, que ha estat possible gràcies al patrocini de la llegendària empresa de videojocs. 

Santamaria ha explicat que “la gran oferta cultural, pedagògica i lúdica amb espectaculars exposicions, tallers didàctics o interessants taules rodones ha estat molt ben valorada pel visitant”. Ha afegit que “la gran oferta dels expositors, tant de còmic com de merchandising i activitats ha fet que els visitants hagin gaudit de la seva estada”. El director del Saló del Còmic també ha destacat la col·laboració de totes les entitats i institucions que han ajudat a fer possible aquesta edició. “Necessitem disposar de més espai i bones dates per no trobar-nos amb problemes d’aforament que perjudiquen a tots, tant als visitants com als expositors”, conclou Carles Santamaria.

La llista de convidats internacionals, que sempre ofereix al públic la possibilitat de veure signats els seus exemplars o de conèixer en detall com treballen els autors, ha inclòs, entre d’altres, Dave Gibbons, Liza Donnelly, Romain Hugault, Bryan i Mary M. Talbot, Jill Thompson, Kim Jung Gi, Hermann, Matt Kindt, Sole Otero, Bruno Gazzotti, Miguel Díaz Vizoso, Kim Jung Gi, Juan Padrón o Gina Wynbrandt. A aquests noms cal afegir els d’un bon grapat d’autors nacionals que han contribuït activament al èxit del certamen. Entre els esdeveniments que han protagonitzat la jornada de diumenge, també podem destacar el concert Final Fantasy Distant Worlds, que ha omplert l’escenari amb les bandes sonores dels videojocs de la famosa saga.

Aquest any, el 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona ha atorgat el seu Gran Premi al dibuixant barceloní Josep Maria Martín Saurí. Jamás tendré 20 años, de Jaime Martín, ha estat escollida com a Millor Obra; Javi Rey ha guanyat el premi Autor Revelació que entrega la Fundació Divina Pastora; La Visión, de Gabriel Hernández Walta i Tom King s’ha imposat com a Millor Obra Estrangera, i el premi al Millor fanzine ha estat per Paranoidland. La votació popular a través de la web de FICOMIC, que s’encarrega de decidir quin és el Millor Còmic Publicat a Espanya el 2016, ha guardonat Jacobo Márquez i Carlos Correia pel seu còmic autoeditat Fantasy West.

Des de FICOMIC agraïm la participació del públic assistent, així com la dels autors, editors, distribuïdors, llibreters i totes les empreses i entitats expositores. Tot això sense oblidar-nos de la gran difusió dels mitjans de comunicació, que han contribuït al fet que el 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona hagi tornat a ser un èxit. A partir d'aquest moment, comencem a treballar en el 36 Saló de l'Internacional del Còmic de Barcelona, que tindrà lloc, novament, a Fira de Barcelona-Montjuïc del 3 al 6 de maig de 2018.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada