01 de març 2017

L'assistència de Bryan i Mary Talbot farà que la novel·la gràfica brilli al Saló del Còmic de Barcelona

El matrimoni format per Bryan i Mary Talbot ha confirmat la seva participació al 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Bryan Talbot (Wigan, Lancashire, Regne Unit, 1952), considerat el pare de la novel·la gràfica britànica, és un cèlebre dibuixant de còmic i escriptor britànic guardonat en nombroses ocasions. Per la seva banda Mary M. Talbot (Wigan, Anglaterra, 1954) és una acadèmica de prestigi internacional que ha ocupat càrrecs acadèmics en educació superior durant més de vint anys a Anglaterra, Gal·les i Dinamarca, i més de guionista de còmic, també ha escrit poesia i relats curts.


Bryan Talbot va publicar el seu primer còmic el 1972 i va treballar en el còmic underground durant cinc anys. El 1978 va començar la seva saga Las aventuras de Luther Arkwright, l'edició en tres volums li valdria 8 nominacions als premis Eagle, de les que va obtenir quatre premis. El 1982 va començar a col·laborar a la revista 2000AD, per a la qual va realitzar la sèrie Nemesis the Warlock amb el guionista Pat Mills, per la qual va guanyar quatre premis Eagle. També va treballar en Juez Dredd. Ha participat en sèries per a DC còmics com Hellblazer, Sandman i The Nazz. La seva novel·la gràfica Historia de una rata mala (Astiberri), originalment publicada en 1994, va obtenir nombrosos premis, entre ells un Eisner, i el 1998 va aparèixer en la llista de lectures recomanades de The New York Times. El 1999 es va embarcar a El corazón del Imperio (Astiberri, 2003), continuació de Las aventuras de Luther Arkwright, que li valdria el premi Haxtur el 2003 i va ser nominada a millor obra estrangera al Saló del Còmic de Barcelona de 2004. La seva novel·la gràfica Alicia Sunderland (2007), li va valer novament diverses nominacions als premis Quill, Eagle, Harvey i Eisner. El 2009 va començar la sèrie Grandville, plantejada en 5 toms, dels que porta realitzats 4, tots ells en Astiberri: Grandville (2013), Grandville Mon Amour (2013), Grandville Bête Noire (2015) i Grandville Noël (2015). El 2012 publica La niña de sus ojos (Ediciones La Cúpula), una novel·la gràfica, en part llibre de memòries i en part biografia de la filla de l'escriptor modernista James Joyce. Bryan Talbot presentarà a Barcelona el volum integral de Las aventuras de Luther Arkwright i La virgen roja, biografia de l'heroïna francesa Louise Michel, que realitza al costat de Mary M. Talbot. Autor convidat gràcies a la col·laboració d'Astiberri Ediciones i Ediciones La Cúpula. La seva pàgina web oficial és www.bryan-talbot.com.

Mary M. Talbot ha publicat diversos llibres sobre llenguatge, gènere i poder, sobretot en relació amb els mitjans de comunicació i la cultura de consum. El seu treball acadèmic més recent inclou una segona edició de Language and Gender, un llibre que continua sent popular entre els professors universitaris i estudiants de tot el món i Media Discourse: Representation and Interaction. La niña de sus ojos (2012), il·lustrada pel seu marit Bryan Talbot, va ser la seva primera novel·la gràfica. Publicada per Ediciones La Cúpula, va obtenir el prestigiós Costa Book Award d'aquell any a la millor biografia, sent aquesta la primera vegada que una novel·la gràfica aconsegueix aquest premi. La seva segona novel·la gràfica Sally Heathcote. Sufragista (Ediciones La Cúpula), il·lustrada en aquesta ocasió per Kate Charlesworth i Bryan Talbot, segueix la sort d'una empleada domèstica que es veu immersa en l'activisme feminista de la Anglaterra eduardiana, va ser guardonada amb el Premi a la millor novel·la gràfica publicada a Espanya en 2015 pel Gremi de llibreters de Madrid. Al Saló del Còmic de Barcelona presentarà La virgen roja, obra que ha fet al costat del seu marit, i que torna a introduir-se en la novel·la gràfica de rigor històric. En aquest cas narra la vida de Louise Michel una dona extraordinària que va lluitar a les barricades, va liderar un batalló femení i va arribar a viure deportada en una colònia penal de Nova Caledònia a la França del segle XIX, sempre fidel al signe de la bandera negra i perseverant en els seus ideals feministes. La seva pàgina web oficial és www.mary-talbot.co.uk i el seu compte de Twitter @EyeDotter. Autora convidada en col·laboració amb Ediciones La Cúpula.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada