10 de febrer 2017

Novetat de febrer de Trilita Ediciones: "Garbo" de Juste de Nin

Amb la malaurada mort d'en Paco Camarasa d'Edicions de Ponent, el juliol de l'any passat, Lluís Juste de Nin es va quedar sense editor i sense un bon amic. Al setembre es anunciar un acord entre l'autor i l'Albert Mestres de Trilita Ediciones i soci de la llibreria Conintuarà Comics, per la publicació de la seva nova obra que aquest mateix febrer es posa a la venda: Garbo, l'espia català que enganyà a Hitler. 

Properament n'anunciarem la seves primeres presentacions.


A la venda a partir del 16 de febrer!


Cartoné - B/N, portada a color - 148 pàgines - 240x320 mm
ISBN: 978-84-16249-18-3 
28€


Aquesta és una història de dos catalans, un de ficció i l’altre un personatge històric, que, de ben joves, coincidiren a la terrible batalla de l’Ebre.

El personatge històric és en Joan Pujol, que amb el temps esdevingué el mític espia doble al servei de l’MI5 britànic, en Garbo. Tingué un paper important a l’hora d’enganyar el mateix Hitler i fer-li creure que la invasió aliada vindria per Calais i no pas per Normandia.

Paral·lelament viurem la trajectòria d’en Roger Corbella, fill de la vila de Gràcia i, igual que en Joan Pujol, admirador incondicional de l’heroi més popular del cinema mut: el flamant pistoler del far west Tom Mix, referent dels dos xiquets pel seu coratge i justícia amb els més febles.

La vida portarà els dos personatges al Londres crivellat pels bombardejos de la Wehrmacht als anys quaranta. Un dia es van creuar pel carrer i en Corbella el reconegué. Què hi feia, en Pujol, a Londres? Havia desertat en plena batalla de l’Ebre passant-se a les línies franquistes. Segur que devia ser un espia al servei dels nazis...

Aquella trobada portà en Corbella a convertir-se en l’ombra d’en Pujol. Havia de demostrar que aquell home era un agent de l’Abwehr, que hi feia, si no, a Londres?


Contraportada de Garbo

Acord entre Lluís Juste de Nin i Albert Mestres (Trilita i Continuarà Còmics), setembre de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada