20 de febrer 2017

Els humoristes gràfics retrataran a Donald Trump en una exposció al Saló del Còmic de Barcelona

El nou president dels Estats Units és un polític completament atípic; un personatge que no deixa ningú indiferent i ha aconseguit acaparar amb el seu posat arrogant i la seva actitud desenfrenada la mirada de dibuixants d’arreu del món, que l’han convertit en la diana de les sàtires més descordades i corrosives. El 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona presentarà l’exposició Retratant a Donald Trump, comissariada per l’humorista gràfic Jaume Capdevila ‘Kap’ i comptarà amb les creacions de ninotaires d’arreu del món.

La mostra també retratarà les llums i les ombres d’un temps i d’un món convuls. Dibuixarà les pors i els conflictes, les tares i els reptes dels nostres dies. Humoristes, il·lustradors i tota mena d’activistes del llapis, satiritzen Trump de forma despietada “per desvetllar consciències i revelar les conseqüències de les seves accions irreflexives i les seves polítiques de confrontació”, explica Jaume Capdevila. El comissari de la mostra afirma que “alçant un mur de dibuixos, potser aconseguim que la sàtira, l’humor i la mordacitat ens protegeixin de la intolerància i l’estultícia”.

En aquesta exposició podrem gaudir de l'enginy dels principals dibuixants de la premsa espanyola, encapçalats per dibuixants com Forges (El País) Manel Fontdevila (ElDiario.es), Ferreres (El Periódico), Puebla (ABC) o Gallego y Rey (El Mundo), així com els vinyetistes d’El Jueves, Mongolia i Orgullo y Satisfacción, al costat d’altres dibuixants com Andreu Buenafuente. Però també veurem com la sàtira és un llenguatge universal, i podem fer un tomb per l’obra dels principals humoristes de la premsa internacional actual, entre els que hi ha Patrick Chappatte (The New York Times), Ann Telnaes (The Washington Post), o Ángel Boligán (El Universal, de Mèxic), o dibuixants de les principals revistes humorístiques del planeta, des de The New Yorker a Charlie Hebdo.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada