20 de febrer 2017

El Saló del Còmic de Barcelona augmenta en editors estrangers per a les entrevistes professionals

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona té el compromís amb els autors de còmic espanyols que el certamen sigui també un espai de networking. El certamen dona l’oportunitat als nostres autors de mostrar el seu treball a editors nacionals i estrangers. És la contribució que realitza FICOMIC, entitat organitzadora del certamen, alhora de facilitar sortides professionals als creadors. En aquesta edició creix el número d’editors estrangers al participar tres nord-americans i dos europeus. Aquesta activitat compta amb la col·laboració d'Acción Cultural Española, una entitat pública que es dedica a promocionar la cultura espanyola dins i fora les seves fronteres.

El Saló del Còmic habilita una zona professional amb la finalitat de facilitar que els autors publiquin directament al mercat nacional i internacional. El Saló dedica una part important de recursos a aquesta activitat, atès que els editors estrangers són convidats directament per l'organització del certamen, i es construeix un espai específic perquè tinguin lloc les entrevistes, que aquest any estarà ubicat al palau 4 de Fira Barcelona Montjuïc. Per a aquesta edició ja tenim confirmada la participació de representants de les editorials nord-americanes Challenging Comics, DC Comics i Marvel Comics, la francesa Glénat-Vents d'Ouest, i la italiana Sergio Bonelli Editore. A més d'aquests editors estrangers, estaran presents en aquesta nova cita de les entrevistes professionals dels editors dels segells espanyols Astiberri Ediciones, Ediciones Babylon, Ediciones, La Cúpula, Fandogamia, Nowevolution Editorial, Penguin Random House i Planeta Cómic.

Qualsevol autor tindrà la seva oportunitat en les entrevistes professionals. L'objectiu és que els editors vegin tots els portafolis lliurats. Per això, els autors han de portar directament al Saló del Còmic fotocòpia dels seus treballs i projectes i dipositar-los en les safates dels editors participants de la seva elecció. Cada portafoli (només còpies i en grandària A4) ha d'incloure nom i cognoms, correu electrònic i un telèfon de contacte. Els editors decidiran, un cop revisats els portafolis, a quin autors rebran per a l'entrevista professional. Depenent de l’editor i els horaris, l’entrevista podrà ser pel mateix dia  o per l’endemà. Els portafolis es retornaran als seus autors si estan degudament identificats en la coberta.

Biografies dels editors estrangers que ja ens han confirmat la seva participació a la zona professional:

Alexa Fox (Challenging Comics)
Alexa Fox, Presidenta de Challenging Comics, és la força motriu darrere d'aquesta nova i excitant editorial. Va començar el seu treball en còmics al departament de vendes per After Hours Press i tot seguit va fundar la seva pròpia editorial realitzant el somni de la seva vida: els còmics. Des de Challenging Comics posa en pràctica la seva visió del còmic, posant un profund èmfasi en la qualitat, en provocar amb noves idees i despertar les emocions del lector.

Bill Bailey (Challenging Comics)
Bill Bailey, director financer de Challenging Comics, és un especialista amb més de vint anys d'experiència en vendes en el sector de les noves tecnologies. Es va unir a l’editorial per potenciar la distribució digital, la recerca de nous models de negoci i l’ús de les tecnologies emergents. Té quinze anys d'experiència en edició qual cosa facilita la gestió del dia a dia en la dinàmica de negocis de Challenging Comics.

Cédric Illand (Glénat-Vents d'Ouest)
Cédric Illand és editor de Glénat-Vents d'Ouest des de fa 9 anys. La seva especialitat són els títols de temàtica històrica, una part molt important dins el catàleg de l'editorial. Però pren decisions i treballa en tot tipus de còmics que van des de títols de gènere (fantasia, ciència ficció, policíac,...), a còmics de caràcter polític, documental o per a un públic adolescent.

Daniel Ketchum (Marvel Comics)
Des de fa més d'una dècada, Daniel Ketchum treballa com a editor en Marvel Comics, col·laborant en títols com Uncanny X-Men, Magneto, The Amazing Spider-Man, A-Force, Punisher Max o Runaways. Quan no està en el seu escriptori llegint guions o ajudant amb les seves opinions als autors, se li pot trobar per alguns dels seus racons favorits de la ciutat de Nova York.

Michele Masiero (Sergio Bonelli Editore)
Michele Masiero va començar en el món del còmic el 1985, treballant a la revista crítica Fumo di China. Després d'escriure Raccontare Dylan Dog, Lugano in giallo, i haver participat en la redacció de Raccontare Martin Mystère, va col·laborar en Starmagazine d'edicions Star Comics. Com a escriptor va treballar per a Cyborg, la revista de ciència ficció dirigida per Daniele Brolli, juntament amb els dissenyadors Roberto Baldazzini, Pasquale Frisenda i Giuseppe Viglioglia, i en Glamour, també amb Baldazzini. Des de 1991, és editor de Sergio Bonelli Editore. El 1994, comença a editar el personatge de Mister No, sent a més un dels seus guionistes. Masiero firma també l'última aventura del Comandante Mark, un capítol de Dampyr i alguns àlbums de Dylan Dog. Actualment treballa en Romanzi a Fumetti de Bonelli. Després d'assumir durant cinc anys el càrrec de Editor en Cap, el 2015 es converteix en director Editorial de Sergio Bonelli Editore.

Sara Miller (DC Comics)
Sara Miller viu a Los Angeles, on és la Manager of Talent Development a DC Comics. Està graduada en Barnard College i actualment cursa un Màster en Belles Arts a la Universitat d'Antioch. Mentre vivia a Nova York va ser editora auxiliar de la línia Vertigo i va treballar en multitud de títols com Sandman: Overture, Trillium, 100 Balas: Brother Lono, y en Vertigo CMYK Anthology.


Font: Ficomic i nota de premsa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada