19 de gener 2017

L’espectacular art de Kim Jung Gi enlluernarà al Saló del Còmic de Barcelona

L’artista sudcoreà Kim Jung Gi (Goyang-Si, Corea del Sud. 1975) es caracteritza per dibuixar directament en retolador, sense referències ni esbossos previs, unes creacions gràfiques extraordinàries. No només és capaç de dibuixar complexes escenes quotidianes o estranyes situacions fantàstiques, sinó que dins d'aquesta gran barreja d'objectes i personatges, cada element es retratat amb el més mínim detall. La seva impecable tècnica li permet jugar amb impossibles perspectives sense que això perjudiqui al resultat final. Tot el que dibuixa sorgeix de la seva ment en el mateix moment en què el retolador fa contacte amb el paper i sense necessitat d'un esbós previ. Les seves creacions en viu dibuixant sobre una gran superfície de paper resulten espectaculars. La seva participació en el 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona serà tot un esdeveniment.


Kim Jung Gi tenia 19 anys quan va ingressar a l'Escola de Belles Arts on es va especialitzar en Art i Disseny. Durant tres anys va estudiar a Universitat Dong-Eui de Busan, famosa pels seus cursos tècnics. Com tots els homes a Corea del Sud també va servir en l'exèrcit durant més de 2 anys, a la secció de forces especials, el que li va permetre memoritzar un nombre sorprenent de vehicles i armes. Funny Funny, la primera publicació de KJG, va ser publicada al manwha Young Jump. Després van venir diversos contes i algunes exposicions abans que KJG comencés a ensenyar manwha en universitats i escoles privades.

Entre 2008 i 2010, va dibuixar els 6 volums de TLT, Tiger the Long Tail adaptant una història de Seung-Jin PARK. Aquesta història va aparèixer per primera vegada com un webtoon (manwha en línia), posteriorment es va publicar en forma impresa per l’editorial CNC Revolution.

Entre 2007 i 2016, va publicar 5 sketchbooks que van reunir prop de 3.500 pàgines del seu art. També ha publicat dos còmics: SpyGames, amb guió de l'escriptor francès Jean-David Morvan en 2014 (Éditions Glénat) i McCurry, NYC, 9/11 en 2016 (Dupuis en francès i Caurette en anglès), una història del conegut fotògraf Steve McCurry (responsable de la foto de la noia afganesa de National Geographic) també escrita per Jean-David Morvan. També ha treballat per a Marvel i DC Comics realitzant portades per Civil War II o Flash, a més de diverses companyies de videojocs.

Kim Jung Gi ha exposat la seva obra en galeries i museus de diversos països. També va entrar en El llibre Guinness dels rècords en la categoria d'il·lustració per 'el dibuix més llarg realitzat per una persona amb Fisheye Art'. Actualment, quan no està treballant per a alguna empresa coreana a publicitat o amb la gestió de AniChanga, la seva escola de dibuix a Seül, està viatjant pel món per conèixer als seus fans i obtenir inspiració.

Kim Jung Gi ve al Saló del Còmic gràcies a la col·laboració de l'Escola de Còmic Joso.
Podeu seguir a Kim Jung Gi en el seu perfil de Twitter @KimJungGiUS.
La seva pàgina oficial és www.kimjunggi.net


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada