18 de gener 2017

El Saló del Còmic de Barcelona dedica una exposició a l'univers Fanhunter de Cels Piñol

Cels Piñol és l'autor de Fanhunter, una obra ambientada en una Barcelona del futur on totes les expressions d'oci, cultura i subcultura han estat prohibides per un malvat, Alejo I, que s'ha autoproclamat Papa i ha conquerit mig planeta. Les seves tropes de repressió, Fanhunters i Macutes, destrueixen tot allò relacionat amb els llibres, els còmics, els jocs, la música, el cinema, el teatre i qualsevol expressió artística per tal de sumir a la població en el tedi i la monotonia. Només un grup de lluitadors s'enfronten al malvat, fans, col·leccionistes i mitòmans de tot tipus que utilitzen els seus coneixements frikis per enfrontar-se a la tirania. L'exposició Cels Piñol - Fanhunter: El futur està en joc mostrarà una completa retrospectiva a aquesta sèrie que ha anat més enllà del còmic amb reeixits jocs de taula, novel·les i marxandatge.


Creat per Cels Piñol (Barcelona, ​​1970) fa 27 anys, Fanhunter s'ha convertit en un èxit de vendes que ha estat publicat per Planeta-DeAgostini i Panini Cómics, entre d'altres editorials, durant tres dècades. Va començar com un petit fanzine autoeditat i va esdevenir una de les franquícies amb més èxit del país. S'han editat còmics, jocs, novel·les, discos, miniatures i tot tipus de marxandatge. En l'actualitat, Gigamesh Ediciones publica els còmics i novel·les gràfiques, mentre Panini Books edita les novel·les. Devir Iberia ha adquirit la resta de drets d'explotació internacional i publicarà diversos jocs de taula inspirats en la marca i en els emblemàtics jocs de rol i tauler de Fanhunter que van regnar a les taules de joc durant els anys '90 i que compten amb una legió de seguidors en l'actualitat, molts d'ells fans com els protagonistes de l'obra... i ara també els seus fills. Al Saló del Còmic es presentaran les darreres novetats editorials i de joc de Fanhunter.

Cels Piñol és guionista, il·lustrador, escriptor, editor, packager editorial, col·leccionista i dissenyador gràfic. Fins fa poc gestionava ell mateix els drets de la seva obra, però ha decidit cedir aquesta tasca a Devir Iberia per dedicar-se a la seva faceta creativa. Viu a Barcelona, ​​amb la seva dona i les seves dues filles.

L'exposició Cels Piñol - Fanhunter: El futur està en joc repassa gairebé tres dècades d'aquesta obra de "humor èpic-decadent" que ens adverteix sobre els perills d'un futur on la intolerància i la falta de llibertat estan a punt de guanyar la batalla a la cultura i al sentit comú. L'exposició es divideix en quatre parts: Presentació, que conté mostres originals de les obres que Cels autoeditava en format fanzine; Nus, que ofereix un repàs a les seves creacions en grans editorials com Planeta, Panini o Gigamesh; i Desenllaç, on s'inclouen originals relacionats amb el ressorgiment dels jocs basats en els seus conceptes i la consolidació de Fanhunter com una obra global, inclosos els nous dissenys de personatges i escenaris que es mostraran al públic per primera vegada en aquesta edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona. En una quarta secció, Continuarà, es mostraran exemplars físics de totes la seva obres, la majoria d'elles exhaurides des de fa anys, i la seva evolució cronològica fins a l'arribada dels nous llançaments que, com bé diu el títol de l'exposició, obren l'obra a un futur que, ara més que mai, està en joc.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada