09 de gener 2017

Ha tornat Quico... Jubilata!


L'any 1980 va néixer la sèrie Quico, el progre creada per José Luis Martín. La tira humorística es va publicar amb una gran èxit a El Periódico de Catalunya (i en altres mitjans). En Quico era un home que passava dels trenta, una mica carrossa i amb problemes amb la bascula. La sèrie reflectia les contradiccions i el desconcert generacional d'algú que es fa gran i sent la impossibilitat de recuperar un temps que ja ha passat. En Quico, que havia estat un progressista als anys setanta, no acabava d'entendre el canvi social que s'imposava a la "frívola" dècada dels vuitanta.

Avui, José Luís Martín ha iniciat la recuperació de la sèrie d'historietes "vintage" afegint-hi de noves a  Internet. Però, el temps no passa en va, ara en Quico està jubilat i és un avi amb quatre néts, l'humor intergeneracional està assegurat.

El dibuixant ven a la seva pàgina web dibuixos originals dedicats. Tots els diners obtinguts aniran  dedicats al finançament de Humoristan, el museu virtual de l'humor gràfic impulsat pel mateix J.L. Martín al capdavant de la Fundació Gin. Val la pena donar-hi un cop d'ull a Quico Jubilata aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada