16 de setembre 2016

El reconegut dibuixant Toshio Maeda participarà al Saló del Manga de Barcelona

La llista de convidats al XXII Saló del Manga de Barcelona segueix creixent. Toshio Maeda, un dels pioners en els anys 80 del gènere hentai, ha confirmat la seva presència a Barcelona. Maeda va ser el dibuixant que va revolucionar el manga hentai al burlar la censura japonesa mitjançant la creació dels "tentacles".


Toshio Maeda (Osaka, Japó. 1953) és l'artista més influent en la temàtica hentai del Japó, amb la seva obra mestra Urotsukidoji (1986), va ser descrit com "la base per a tot gènere eròtic-grotesc de l'anime japonès". Va ser adaptat a format OVA en 1989 per Hideki Takayama, estenent-se a diverses pel·lícules més, anys després. Precisament aquest anime va tenir una gran influència entre la primera generació d'otakus espanyols.

El seu següent gran èxit va ser Demon Beast Invation (1989), de temàtica similar a la d'Urotsukidoji, va ser adaptat a l'anime un any més tard. El 1989 va crear La Blue Girl, un treball inspirat en els ninjas i els clans del Japó antic, però a l'estil de Maeda, incloent els mateixos tentacles que en els seus treballs anteriors. La Blue Girl va ser adaptat en format OVA en 1992, per Kan Fukumoto.

El 2001 un accident de moto va deixar a Maeda amb seqüeles limitades a la mà, però ell va continuar utilitzant el seu ordinador per crear personatges i escriure guions. A més del terror eròtic, ha realitzat mangas d'altres gèneres, a més de dissenyar robots coneguts a Japó com el gènere mecha. El seu compte personal de Twitter és @Tentacle_Master. Toshio Maeda ve al Saló del Manga de Barcelona gràcies a la col·laboració de Yowu Entertainment.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada