20 de setembre 2016

Adéu a Àngel Garcia, el degà del cinema d'animació català

L'amic Jordi Artigas ens ha fet saber la trista notícia de la mort de l'Àngel Garcia (Barcelona, 1923- El Prat, 2016). El degà del cinema d'animació català va morir ahir a El Prat de Llobregat.

L'Àngel començà en el món de l'animació cap a l'any 1948 als estudis Balet & Blay de Vallcarca, durant la realització del llarg Alegres vacaciones: Va treballar durant tota la seva vida en projectes d'animació. En els anys  1987-1989 dirigí el llargmetratge Peraustrínia 2004. Els funerals es faran demà dimecres 21 de setembre, a l'església d'El Prat de Llobregat.

Vaig tenir el plaer de fer-li una entrevista per un vídeo, que havíem de passar en una exposició dedicada a l'animació catalana i a Arturo Moreno al Museu del Cinema de Girona. Era la primavera del 2015. El recordo entusiasmat a l'entrada de casa seva, a on tenia el seu estudi, ensenyant-me mil i un dibuixos. Era una persona entranyable, que es notava que havia gaudit molt amb la seva feina d'animador en multitud de treballs publicitaris, curts i llargmetratges d'animació. Em va comentar que va començar a dibuixar amb un guix fent ninots a les voreres del poble a on va viure sempre (El Prat de Llobregat). Podeu recordar la seva figura a l'entrevista. Minut 16,07.

Jordi Riera Pujal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada