23 de juny 2016

La literatura japonesa serà una de les estrelles del XXII Saló del Manga de Barcelona

El XXII Saló del Manga de Barcelona, ​​que se celebrarà del dissabte 29 d'octubre al dimarts1 de novembre a Fira Barcelona Montjuïc, tindrà en la literatura japonesa un dels seus eixos temàtics. La gran difusió i reconeixement que estan tenint els escriptors japonesos a tot el món en els últims anys demostra el gran interès que desperten entre els lectors.

literatura-japonesa-2-.jpg

Japó és un país de lectors. Segons la UNESCO, el 91 per cent de la població llegeix habitualment llibres, revistes, diaris o manga. Es calcula que un japonès llegeix a l'any una mitjana de 46 llibres, incloent-hi els còmics. Cal recordar que el manga és un sector clau de la indústria editorial del Japó. La literatura japonesa té una llarga tradició, tot i que s'ha donat a conèixer al món després de la Segona Guerra Mundial gràcies a autors com Kenzaburo Oe o Yasunari Kawabata, tots dos guanyadors del Premi Nobel de Literatura.

Formant part d'aquest gran món de la literatura, i representant un considerable percentatge de producció literària, hi ha el manga. Entre tots dos mons hi ha moltes sinergies, amb desenes de manga que s'han inspirat en obres literàries, o que són adaptacions d'obres ben conegudes, clàssics de la literatura japonesa o universal.

L'espai l'Esperit de Japó del Saló del Manga de Barcelona acollirà les activitats relacionades amb la literatura japonesa, que inclouen una exposició on es podrà veure com el manga i l'anime també han realitzat adaptacions de diversos llibres. A més hi haurà conferències sobre diferents aspectes de les lletres japoneses, tallers de cal·ligrafia japonesa i una sala de lectura de llibres d'autors japonesos i manga. El certamen comptarà amb la participació de dues reconegudes escriptores japoneses, els noms de les quals es donaran a conèixer en els pròxims dies. El Consolat General del Japó a Barcelona i Fundación Japón participen de manera molt activa en totes les activitats relacionades amb la literatura japonesa.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada