08 de maig 2016

Rècord de visites en el Saló del Còmic més gran de la seva historia

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona ha tancat la tarda del diumenge, 8 de maig, la seva 34a edició amb un total de 118.000 visitants, una xifra que suposa un augment de 5.000 visitants respecte a l'edició de l'any passat.


"El creixement sostingut del Saló en visitants, activitats, expositors i autors mostra que el còmic i tot el que l’envolta interessa cada cop a més gent”, explica Carles Santamaria, secretari general de FICOMIC, entitat organitzadora del certamen. A més, ha assenyalat el gran èxit de les visites dels grups escolars enguany, que s’han incrementat un 30% respecte a l’any passat i ha afegit: “També han resultat molt productives les entrevistes que editors estrangers i nacionals han mantingut amb els nostres autors de cara a què puguin publicar els seus còmics”. 

El 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona  ha ocupat enguany 45.000 metres quadrats del recinte de Fira Barcelona-Montjuïc. Durant els quatre dies, els assistents han pogut gaudir de grans exposicions, com Vinyetes sobre rodes, on s’ha vist el gran protagonisme dels vehicles en el còmic; la mostra d’homenatge a Francisco Ibáñez; la de superheroïnes; la de novel·la gràfica de contingut social; els nous il·lustradors i la dedicada a Luis Bermejo. Respecte a les exposicions dels guanyadors de l’any passat, cal esmentar el gran èxit de les mostres d’Enrique Sánchez Abulí, Miki Montlló i Las Meninas, aquesta última amb la col·laboració del Museo Nacional del Prado i el Museu Nacional d’Art de Catalunya. La nau Mog d’Independence Day: Contraaque a la Plaça Univers ha donat una espectacular benvinguda a totes les persones assistents, mentre que l’espai de videojocs de Nintendo ha estat molt animat durant tot el Saló. En la completa programació, també ha destacat el concert promocional de The Legend of Zelda. Symphony of Goddesses Master Quest amb els músics de la Filarmónica de España OFE la tarda del diumenge, 8 de maig.

El secretari general ha remarcat com d’importants són per a la difusió del certamen i del còmic “les sinergies que s’han establert amb diferents institucions i entitats com el Servei Català de Trànsit, SEAT o CINESA per desenvolupar activitats”. Un dels atractius de la cita és el contacte del públic amb els autors, ja sigui en les sessions de signatures, conferències o tallers. A més, cal assenyalar la llarga llista de convidats estrangers que hi han participat com Ben Bocquelet, Brian Azzarello, Cyril Pedrosa, Eleuteri Serpieri, Frank Miller, Koren Shadmi, Lele Vianello, Mayon Lafayole, Mike Carey, Sole Otero, Zeina Abirached o Zerocalcare, entre d´altres. A més, cal comptar amb més d’un centenar d’autors del país que han tingut un gran protagonisme en les activitats del certamen.

En aquesta ocasió, els premis del Saló han reconegut la trajectòria de Josep Maria Blanco amb el Gran Premi; Els Fantasmes de Gaudí d’El Torres i Jesús Alonso ha obtingut el premi a la Millor Obra; Javi de Castro va guanyar el premi Autor Revelació patrocinat per la Fundación Divina Pastora;  i Una aventura de Spirou. El botones de verde caqui, de Yann i Olivier Schwartz, ha guanyat el guardó Millor Obra Estrangera. L’obra d’Alessandro Barbucci i Christophe Arleston, Ekhö. Mundo Espejo 3. Hollywood Boulevard ha rebut el guardó a Millor Còmic Publicat a Espanya el 2015, assignat per votació popular.

Des de FICOMIC agraïm la participació del públic assistent, així com dels autors, editors, distribuïdors, llibreters i totes les empreses i entitats expositores, i la gran difusió dels mitjans de comunicació, que han contribuït a fer que el 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona hagi tornat a ser un èxit. A partir d'aquest moment, comencem a treballar en el XXII Saló del Manga de Barcelona, que se celebrarà, novament, a Fira de Barcelona-Montjuïc del dissabte 29 d'octubre al dimarts 1 novembre 2016.


Font: Ficomic

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada