07 de maig 2016

El dibuixant Josep Maria Blanco guanya el Gran Premi del Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Aquest divendres, 6 de maig, s’ha celebrat l’entrega dels premis del 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, els quals han reconegut la trajectòria professional de Josep Maria Blanco. El dibuixant català ha rebut el Gran Premi del Saló pel seu recorregut en el món del còmic en les votacions fetes pels professionals. L’obra de Blanco es remunta als anys 50, on destaquen les seves meravelloses en la revista TBO.


Pel que fa a la resta dels premis escollits mitjançant la votació dels professionals, Els Fantasmes de Gaudí, d’El Torres i Jesús Alonso, s’han endut el premi a Millor Obra d’Autor Espanyol; mentre que Una aventura de Spirou. El botones de verde caqui, de Yann i Olivier Schwartz, ha estat proclamada com la Millor Obra Estrangera.

El jove autor lleonès, Javi Castro, ha rebut el guardó Autor Revelació Premi Fundación  Divina Pastora; mentre que Nimio s’ha erigit com el Millor Fanzine.

Pel que fa a la categoria per votacions popular, la de Millor Còmic Publicat a Espanya el 2015, decidida mitjançant una votació a través del web de FICOMIC, ha tingut com a guanyadora l’obra d’Alessandro Barbucci i Christophe Arleston, Ekhö. Mundo Espejo 3. Hollywood Boulevard

La dotació econòmica del Gran Premi del Saló i el premi a la Millor Obra d'Autor Espanyol és de, respectivament , 10.000 euros, mentre que el premi al Millor Fanzine és de 1.500 euros. El Premi a l'Autor Revelació té 3.000 euros, gràcies al patrocini de la Fundació Divina Pastora. Les categories a la Millor Obra d'Autor Estranger i el premi a la Millor Obra per Votació Popular no tenen dotació econòmica. A la cerimònia s'han lliurat també dos premis honorífics als autors italians Paolo Eleuteri Serpieri i Lele Vianello.

L'objectiu dels premis és poder promocionar i recompensar els nostres autors, i reconèixer la tasca dels editors que aposten per ells. Els guardons també volen mostrar la riquesa i diversitat del còmic que s’ha publicat a Espanya en l’últim any, tenint en compte els joves valors i als fanzines. 

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada