19 d’abril 2016

La gran revelació del còmic italià Zerocalcare debuta al Saló de Barcelona

El dibuixant Michele Rech, artísticament conegut com Zerocalcare, és un dels autors que serà a la 34a edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona. L'editorial Reservoir Books acostarà l'autor al certamen coincidint amb la publicació del seu primer còmic, La profecía del Armadillo, inèdit al nostre país fins ara.


Es tracta de l'obra que va portar el públic i la crítica a reconèixer al dibuixant d'Arezzo com un dels talents més grans del còmic italià dels últims anys, amb més de dos milions d'exemplars venuts, i que encara no comptava amb traducció al castellà. Així, els assistents del Saló del Còmic podran conèixer en primícia l'estil fresc i original de Zerocalcare i la història que ell mateix protagonitza, acompanyat d'un armadillo que representa la seva veu interior.

En part retrat generacional, ple de referències a la cultura popular, i en part tractat de psicologia suburbana, La profecia del armadillo és en definitiva una crònica agredolça sobre les ocasions perdudes, plena d'humor i de culpa (com sol pot ser-ho la vida vista de prop), tan delicada com cruel a l'hora de desemmascarar les debilitats pròpies ... que no deixen de ser les de tots.

Zerocalcare és el pseudònim de Michele Rech (Arezzo, 1983), dibuixant de còmics i il·lustrador italià. El nom artístic neix quan, havent d'escollir un sobrenom per inscriure’s a un fòrum d'internet, va trobar la inspiració en l'anunci televisiu d'un producte de neteja anticalç.

La seva trajectòria artística comença quan acaba l'educació obligatòria amb divuit anys i il·lustra els esdeveniments de la Contracumbre del G8 a Gènova, el juliol de 2001. Des de llavors, ha col·laborat en diverses publicacions com Liberazione, La Re­pubblica XL o la revista Mamma! A finals de 2011 va autoeditar el seu primer llibre, La profecía del Armadillo, amb el qual va guanyar el Gran Gui­nigi, el premi més important del còmic italià, que el va donar a conèixer al gran públic. Des de llavors ha publicat Un polpo alla gola (2012), Ogni maledetto lunedì su due (2013), Dodici (2013), Dimentica il mio nome (2014), L’elenco telefonico degli accolli (2015) iKobane Calling (2016); títols que l'han consolidat com un dels referents més grans de la il·lustració al seu país.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada