19 d’abril 2016

El mite de còmic italià Eleuteri Serpieri serà al Saló del Còmic de Barcelona

El dibuixant Paolo Eleuteri Serpieri s'uneix a la llista de convidats al 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, ​​gràcies a la col·laboració d'Aleta Ediciones i Norma Editorial. Més enllà de la sèrie sobre l'heroïna Druuna, per la qual l'autor italià és conegut internacionalment, Serpieri ha explorat durant tota la seva carrera l'epopeia western, un gènere que ha recuperat amb la seva última obra, que reviu el mític personatge del còmic italià. Precisament, en el certamen presentarà dues noves obres: Tex: el héroe y la leyenda (Aleta Ediciones- Evolution) i Druuna ZERO. Anima (Norma Editorial).


Paolo Eleuteri Serpieri va néixer a Venècia el 1944, però molt aviat es va mudar a Roma, on va freqüentar el Liceu artístic i, després, la Facultat d'arquitectura. Alumne de Renato Guttuso, es va dedicar a la pintura i a l'ensenyament, però va ser en el còmic, concretament en el gènere western, on va poder lluir el seu inconfusible estil sòlidament realista.

Entre 1975 i 1980 va col·laborar amb diverses revistes d'Eura Editoriale, il·lustrant relats breus escrits per Raffaele Ambrosio ambientats en el Salvatge Oest. Per a França, Serpieri va il·lustrar diversos capítols de la sèrie col·lectiva L'histoire du far west, mentre que per a la revista mensual Orient Express, va escriure i va dibuixar la sèrie L'indiana bianca (1983), per després allunyar-momentàniament del western donant vida (i cos) a una procaç heroïna anomenada Druuna, protagonista d'una saga de ciència-ficció eròtica d'enorme èxit internacional, que debutà el 1985 amb Morbus Gravis. Després d'anys sense tornar al western ho fa amb el personatge més longeu del gènere: Tex.

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada