12 d’abril 2016

El creador de la sèrie animada Gumball i el seu director participaran al 34 Saló del Còmic de Barcelona

El asombroso mundo de Gumball és una de les sèries d'animació més populars del moment. Als seus guions hilarants s’afegeix una estètica visual trencadora que combina animació en 2D i en 3D amb fons d'imatge real. El seu creador, Ben Bocquelet, visitarà el 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona per promocionar aquesta sèrie, produïda per Cartoon Network, i que a Espanya s'emet a Boing, així com el llançament del còmic basat en la sèrie, publicat per Norma Editorial. En la seva visita a Barcelona l'acompanyarà Mic Graves, director de la popular sèrie de dibuixos.


Els protagonistes d'El asombroso mundo de Gumball són els Watterson (anomenats així en honor a Bill Watterson, el creador de Calvin i Hobbes), una peculiar família. El pare és un conill rosa que fa 1,95 metres. La mare treballa venent arcs de Sant Martí. Pel que fa als nens, Gumball és un gat blau amb un cap enorme, Anaís és una conilleta de quatre anys amb un cervell superdotat i Darwin és un peix vermell que es va convertir en membre de la família el dia que li van créixer cames i pulmons . La sèrie es basa en les típiques situacions d'una comèdia familiar i les passa pel seu propi sedàs, fresc i impredictible, amb uns personatges d'allò més curiosos.

El asombroso mundo de Gumball ha donat lloc a multitud de marxandatge com roba, figures col·leccionables, material d'escriptori i joguines, així com un còmic que al nostre país publica Norma Editorial. És la primera sèrie d'animació europea produïda per l'estudi que té Cartoon Network al Regne Unit, i està dirigida a nens i nenes de 6 a 11 anys, però les seves situacions, protagonistes i l'enfocament de l'acció fan que transcendeixi aquesta franja d'edat, i joves i adults la gaudeixin per igual. Ben Bocquelet es mostra convençut que la sèrie pot ser gaudida per tothom: "Volíem fer una sèrie per a nens que també poguessin veure els adults. Hem incorporat acudits amb diferents nivells de lectura perquè volem que El asombroso mundo de Gumball la pugui veure tota la família junta, igual que feia jo quan veia els Looney Tunes de petit", conclou. Bocquelet ha guanyat diversos premis Annie i BAFTA per aquesta sèrie. Ben Bocquelet i Mic Graves assisteixen al 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona convidats per Turner Broadcasting en col·laboració amb Norma Editorial.

Ben Bocquelet (París, França. 1983)
Benjamin "Ben" Bocquelet és un productor, presentador i guionista franco-britànic, conegut mundialment com el creador de la sèrie d'animació El asombroso mundo de Gumball. Bocquelet va estudiar animació a l'École des Métiers du Cinéma d'Animation d'Angulema. Després de llicenciar-se, es va mudar a Londres el 2003 i va treballar com a creatiu durant tres anys a Studio AKA, un estudi d'animació especialitzat en publicitat. En aquest temps va fer pel seu compte el curtmetratge The Hell's Kitchen (2003) i va ser dissenyador a The Little Short Sighted Snake (2006).

Quan va deixar la publicitat, el seu anterior cap el va informar que Cartoon Network obriria un estudi europeu d'animació a Londres. El canal de televisió el va contractar el 2007 per ajudar en el desenvolupament de projectes, però després li van oferir una oportunitat de la qual va sorgir El asombroso mundo de Gumball. Al principi va dissenyar una sèrie per a la franja Adult Swim sobre personatges d'animació rebutjats, alguns basats en esbossos de la seva etapa a Studio AKA, que són educats en un reformatori. Els productors van rebutjar la idea per ser massa trist, però van quedar convençuts amb el disseny i la barreja proposada de diferents estils d'animació (ordinador, tradicional, stop motion i imatge real).

L'autor va reconvertir Gumball en una comèdia de situació familiar, amb un enfocament més infantil, i la cadena va aprovar el seu desenvolupament. El primer episodi es va estrenar el 3 de maig de 2011 a Cartoon Network i va ser la primera sèrie creada per l'estudi d'Europa. Gràcies a ella ha guanyat diversos premis Annie, Premis Infantils de l'Acadèmia Britànica (BAFTA) i el guardó del Festival Internacional de Cinema d'Animació d'Annecy de 2011 a la Millor sèrie d'animació per a televisió. El seu compte de Twitter és @benbocquelet.

Mic Graves
Mic Graves
és el director d'El asombroso mundo de Gumball, la sèrie animada de Cartoon Network que barreja elements d'animació per ordinador, stop motion, animació tradicional i elements reals. Mic va començar la seva carrera com a realitzador publicitari de Studio AKA a Londres, on va treballar en algunes de les campanyes més exitoses de diversos clients internacionals en una àmplia gamma d'estils, tant en 2D com en CGI. Durant la seva etapa a Studio AKA, Mic Graves va dirigir i dissenyar seqüències de crèdits per a BBC drama i identificatius per BBC2. També va codirigir The Canterbury Tales per S4C, títol nominat a un Oscar i guanyador del BAFTA al Millor Curtmetratge Animat.

En un descans de AKA, va treballar amb Mark Baker i Neville Astley en la seva primera sèrie The Big Knights i va ser director creatiu de les tres temporades de la innovadora sèrie animada de BBC3, Monkey Dust, produïda per Talkback Thames. Mic ha treballat en la indústria de l'animació durant 15 anys i el seu treball li ha valgut diversos premis, incloent el britànic D & AD pel disseny. 


Font: Ficomic

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada