29 de març 2016

El Saló del Còmic de Barcelona dedica una exposició a les novel·les gràfiques de denúncia social

Una de les senyes d'identitat de la novel·la gràfica espanyola, a més de la seva gran qualitat, és el seu compromís social. Són còmics de destacats autors i autores que retraten les persones que han sortit més mal parades de la crisi i de la recessió en aquests últims anys. El 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona dedicarà una exposició a aquestes obres, titulada Novel·les gràfiques compromeses.

Los bárbaros han llegado © Antonio Plou

La mostra revisarà temes com el moviment dels indignats, la corrupció política, l'emigració i el racisme, els desnonaments, la situació de la gent gran, la indigència, la marginalitat, la cooperació i la solidaritat. Són temes que preocupen cada vegada més a la ciutadania i que han trobat ressò en la novel·la gràfica del nostre país. Cadascuna de les seccions de l'exposició estarà prologada per activistes socials com David Fernández, periodistes com Ana Pastor i ONGs com SOS Racisme, Plataforma Afectats per la Hipoteca, Proyecto Los Argonautas, Arrels Fundació i Oxfam Intermón.

Novel·les gràfiques compromeses comptarà amb les obres d'alguns dels autors i autores més destacats del nostre país. És el cas de creadors de diverses generacions com: Tyto Alba, Carlos Azagra, Kike Benlloch, Miguel Brieva, Cristina Bueno, Harkaitz Cano, Jorge Carrión, Isabel Cebrián, Patricio Clarey, Damián, Danide, Dr. Alderete, Cristina Durán, Enrique Flores, Manel Fontdevila, Sagar Forniés, Raquel Franco, Lara Fuentes, Miguel Fuster, Miguel Gallardo, Miguel A. Giner, Iaioflautas, Roger Ibáñez, Jan, Alfonso López, Andrea Lucio, Jaime Martín, Fermín Muguruza, Álvaro Ortiz, Jordi Pastor, Antonio Plou, Miguelanxo Prado, Marcos Prior, Sonia Pulido, Chechu Ramírez, Revuelta, Paco Roca, Isaac Rosa, David Rubín, Antonia Santolaya, Víctor Santos, Claudio Stassi, Alberto Vázquez, Paco Vílchez i Zidrou.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada