08 de febrer 2016

El 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona rendeix homenatge a Luis Bermejo

Luis Bermejo ha estat un dels grans de la història de la nostra historieta, que va morir el passat mes de desembre. Excel·lent dibuixant de traç ferm i molt personal, amb una excel·lent posada en escena, va dibuixar col·leccions com Aventuras del FBI, Apache o El Capitán Trueno, sèries com Orka o Diario de Arena o llibres com El Señor de los Anillos, El sueño eterno o Magallanes y Elcano. El océano sin fin. Així mateix, va il·lustrar milers de pàgines de còmics que van ser publicades directament en mercats com el britànic, l'alemany o el nord-americà.


El 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona vol rendir un homenatge a la seva trajectòria en forma d'una exposició antològica de la seva obra. La mostra estarà dividida en quatre parts: Els quadernets d'aventures, Les historietes d'agència, El còmic d'autor i El Capitán Trueno. La mostra comptarà amb la col·laboració de diversos col·leccionistes i de la família de Luis Bermejo, que cediran els originals per a aquesta exposició. Aquesta mostra servirà per recordar un dels nostres grans historietistes i evidenciar la qualitat i originalitat de la seva obra. També tindrà lloc una taula rodona entorn de la figura d'aquest genial autor.

L'homenatge a Luis Bermejo forma part de les activitats del 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que se celebrarà del dijous 5 al diumenge 8 de maig a Fira Barcelona Montjuïc. L'equip de FICOMIC està treballant en els continguts d’aquesta propera edició del Saló del Còmic, que inclouran diverses exposicions, tallers i taules rodones, així com la participació de destacats autors convidats, de diferents gèneres, tant nacionals com internacionals. El certamen comptarà també amb les exposicions dedicades als premiats en la passada edició del certamen: Enrique S. Abulí, Gran Premi del Saló; Las meninas de Santiago García i Javier Olivares, Millor Obra d'Autor Espanyol; Miki Montlló, Autor Revelació  i Thermozero Cómics, Millor Fanzine. 

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada