07 d’octubre 2015

Marta Esteban Meana, Sol Álvarez Alija i Aarón Castagno Puig, guanyadors del Concurs De Manga

Marta Esteban Meana, Sol Álvarez Alija i Aaron Castagno Puig són els guanyadors del Concurs de Manga de 2015 del XXI Saló del Manga de Barcelona. L'obra de Marta (Gijón. 1991) i Sol (Gijón. 1990), El meu amic, ha quedat en primer lloc, mentre que la d'Aaron (Calella, Barcelona. 1993), La justícia surt cara, ha quedat en segon lloc.

Per segona vegada, el concurs compta amb dues categories guanyadores. El jurat compost per Oriol Estrada, Josep Maria Polls i Santi Casas va escollir a aquests guanyadors entre els mangas presentats a concurs en una reunió celebrada el passat 2 d'octubre a la seu de FICOMIC, exercint de secretària del jurat Pilar Gutiérrez, directora en funcions del Saló del Manga de Barcelona. Les guanyadores del primer premi s’emporten 500 euros i un lot de mangas i animes, mentre que el guanyador del segon obté 300 euros i un altre lot de mangas i animes.


Marta Esteban Meana, Sol Álvarez Alija i Aaron Castagno Puig són els guanyadors del Concurs de Manga de 2015 del XXI Saló del Manga de Barcelona. L'obra de Marta (Gijón. 1991) i Sol (Gijón. 1990), El meu amic, ha quedat en primer lloc, mentre que la d'Aaron (Calella, Barcelona. 1993), La justícia surt cara, ha quedat en segon lloc. Per segona vegada, el concurs compta amb dues categories guanyadores. El jurat compost per Oriol Estrada, Josep Maria Polls i Santi Casas va escollir a aquests guanyadors entre els mangas presentats a concurs en una reunió celebrada el passat 2 d'octubre a la seu de FICOMIC, exercint de secretària del jurat Pilar Gutiérrez, directora en funcions del Saló del Manga de Barcelona. Les guanyadores del primer premi s’emporten 500 euros i un lot de mangas i animes, mentre que el guanyador del segon obté 300 euros i un altre lot de mangas i animes.

Marta va començar a escriure quan era petita, i Sol a dibuixar quan va conèixer els mangas, poc després de començar l'institut. Quan es van conèixer van començar a crear personatges i històries, i així fins avui. Sol va començar a veure anime als dotze anys “La meva primera sèrie va ser Shaman King, que emetia Cartoon Network, i em va encantar. Vaig buscar més sèries de l'estil i alhora vaig conèixer una petita botiga que venia els mangas d'aquests animes. Al final em van agradar més els mangas que els animes”. Una cosa semblant explica Marta: “Veia tots els animes que trobava per la televisió. Quan vaig veure que originalment eren mangas em vaig passar a comprar-los, perquè sempre he preferit llegir que veure'ls”. Les seves sèries favorites són X i Tokyo Babylon de les CLAMP, Paradise Kiss d’Ai Yazawa, Shaman King de Horiyuki Takei, Lovely Complex d’Aya Nakahara i Wild Adapter de Kazuya Minekura. Els autors que l’han influïda més han estat Kazuya Minekura, Ai Yazawa i les CLAMP en les seves primeres sèries. Les sèries favorites de Sol Álvarez són Lovely Complex, Ao Haru Ride, Historias de un vecindario, Orange, La chica a la orilla del mar i Freaks Squeele. “Els meus autors preferits són Inio Asano, Io Sakisaka iFlorent Maudoux, que tinc la immensa sort que vinguin aquest any al Saló del Manga. A més d'ells també m’agraden Ai Yazawa i Aya Nakahara. No sabria dir qui m'ha influït més entre els ja nomenats”.

Marta Esteban Meana estudia actualment a Barcelona el Grau d'Estudis d'Àsia Oriental. Per la seva banda, Sol Álvarez va estudiar el Cicle Superior d'Il·lustració a l'Escola d'Art d'Oviedo. Actualment viu a Astúries on, a més d'algun encàrrec puntual, realitza el webcomic Society of Vice juntament amb Marta. Podeu seguir a la Marta Esteban i Sol Álvarez a través del seu compte a DeviantArt: http://3nun.deviantart.com.

Per la seva banda, Aaron Castagno Puig (Calella, Barcelona. 1993), es va aficionar al manga gràcies a la seva mare “La meva mare és molt aficionada al còmic i al manga, i des de petit m'he criat llegint i veient sèries”. Però el que més el va influir va ser Mortadelo y Filemón, sèrie que segueix llegint. La seva passió pel manga li va arribar "a primària quan es van estrenar One piece i Bobobo. “Entre les seves sèries favorites destaquen, a més d'One piece i Bobobo, Bola de Drac, Akira i Hajime no Ippo. I entre els autors, el que més l’ha influït en el manga és Eiichiro Oda. La seva relació amb el Saló del Manga de Barcelona ve de lluny, primer com a visitant i des de fa quatre anys assisteix com a expositor a la zona de fanzines. En tots dos casos assisteix el certamen per divertir-se “La meva opinió és que m'encanta un esdeveniment en el que tothom es diverteix per alguna cosa en comú, poden participar en tallers, aprendre noves cultures i entretenir-se amb brillants obres, tant professionals com amateurs”. Actualment “treballo fent comissions, encàrrecs que em demanen empreses petites i venent fanzines en esdeveniments”. I un desig “El meu propòsit en el món és superar-me cada dia per donar-los una lliçó als que alguna vegada van dir que triomfar és impossible”. El podeu seguir al seu perfil de Facebook www.facebook.com/acpuigartwork.

Els dos mangas guanyadors els podeu veure en el següent enllaç.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada