29 de setembre 2015

Taula rodona i exposició "Ventura, la genialitat d'un dibuixant d'humor"

Jordi Riera, Enrique Ventura
Enrique Ventura (Madrid, 1946) és un dibuixant de còmics i d'animació especialitzat en l'humor. Durant vint-i-cinc anys va formar parella creativa amb el guionista Miguel Ángel Nieto, que ens va deixar de manera prematura ara fa vint. La marca d'autor Ventura & Nieto es va instituir des de 1971 com un referent d'un humor surrealista però alhora audaç. La seva visió de la vida, del tot personal, combinava perfectament tocs provocatius i murris amb moments plens de tendresa i de lirisme. Les seves historietes plenes de troballes gràfiques gaudien d'un desenvolupament narratiu perfectament original i innovador.

A El Jueves naixeria Grouñidos en el Desierto, la seva sèrie més popular i que ha aconseguit una immensitat de seguidors fidels dins les pàgines de la revista. L’humor intel·ligent, irònic i lúcid de la historieta ha promogut que el seu protagonista Julius, esdevingui un personatge proper i del tot entranyable per diverses generacions de lectors.

Inauguració i taula rodona amb Enrique Ventura, Alfonso López, Jaume Capdevila Kap i Jordi Riera Pujal (director de l'exposició), el dia 6 d'octubre a les 19 h. L'exposició es podrà veure fins al 27 d'octubre.

Sala Àmbit Cultural, El Corte Inglés, Avda. Portal de l'Àngel, 19, 6a planta, Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada