28 de setembre 2015

L'il·lustrador japonès d’Star Wars, Tsuneo Sanda, participa al XXI Saló del Manga de Barcelona

La força que uneix al Japó amb l'univers d’Star Wars és més intensa del que puguem pensar. La relació de la franquícia Star Wars amb el Japó ve de lluny, des de la mateixa concepció de la història dels Jedi i els Sith. George Lucas era un gran admirador del cinema d'Akira Kurosawa, i amb Una nova esperança va retre un petit tribut a la pel·lícula La fortaleza escondida, del director nipó. Lucas va adoptar una estètica que remet a la indumentària japonesa, i la filosofia dels Jedi té molt a veure amb el codi bushido dels samurais.


El XXI Saló del Manga de Barcelona comptarà amb la participació de Tsuneo Sanda, reconegut il·lustrador oficial d’Star Wars al Japó. Ha fet desenes de cartells, pòsters i il·lustracions, així com diverses portades dels mangas d’Star Wars, tant adaptacions oficials de les pel·lícules com l'univers expandit. Sanda farà un taller de manga, tindrà trobades amb els fans i disposarà d'un estand.

El Saló del Manga produirà l'exposició Star Wars Japan, on podrem veure il·lustracions i creacions gràfiques de Tsuneo Sanda, així com adaptacions al manga de la saga galàctica. La mostra comptarà també amb una secció dedicada al marxandatge de la franquícia. I en aquest aspecte, el Japó sempre s’ha volgut diferenciar una mica de la resta i aconseguir algunes peces exclusives. L'exposició mostrarà peces que es van llançar exclusivament per al mercat nipó, així com la més recent creació de Bandai, una sèrie de figures de Darth Vader, stormtroopers i altres personatges, redissenyats al més pur estil samurai, donant compte d'aquesta estreta relació entre tots dos mons.

Al XXI Saló del Manga de Barcelona podrem gaudir també de la presència de diferents associacions d'aficionats a Star Wars (Star Wars Catalunya, Rebel Legion, Star Props Events), que amenitzaran els dies del Saló amb els seus photocalls i les seves desfilades. A més, aquest any dos stormtroopers d'estil samurai de l'associació Star Wars Catalunya es passejaran pel Saló del Manga de Barcelona. Les activitats entorn a Star Wars al Japó s'ubicaran al Palau 4, dintre del recinte de Fira Barcelona Montjuïc.

Tsuneo Sanda (Osaka, Japó) comença a realitzar les seves primeres il·lustracions originals en el seu temps lliure, mentre treballa en una agència de publicitat. Posteriorment, guanya el Concurs Internacional d'il·lustració de Ciència Ficció i atreu l'interès dels editors de OMNI, a Nova York. A partir de 1989, les seves il·lustracions apareixen en un gran nombre de portades de la revista OMNI. A partir d'aquest moment se centra en la producció d'il·lustracions de ciència ficció i fantasia, especialment al voltant dels personatges d’Star Trek i Star Wars. Entre les seves creacions hi ha el pòster d’Star Trek de Paramount Pictures, el pòster especial del 30 aniversari d’Star Trek, la il·lustració de coberta de la revista d’Star Trek Communicator i el pòster especial de l'obertura de Paramount Parks: Experience.

A partir de 1996, a petició de Lucasfilm, comença a treballar en els pòsters i contracobertes d’Star Wars. Moltes de les il·lustracions originals d’Star Wars pertanyen al mateix George Lucas, i decoren un bon nombre de les parets de la productora Lucasfilm. Després de 20 anys treballant en il·lustracions d’Star Wars, ha desenvolupat un estil únic que li ha fet guanyar multitud de seguidors i bones crítiques en diverses parts del món. Des de l'any 2008 es dedica exclusivament a la seva tasca artística, i des de 2010 treballa també com a il·lustrador oficial per a Disney Studio a través d'ACME. La seva web oficial és www.sandaworld.com


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada