04 de setembre 2015

Micromecenatge per "Quatre Barres: La llegenda de Guifré el Pilós"

En Francisco Romo és l'autor del còmic en català Quatre Barres: La llegenda de Guifré el Pilós, el qual des d'ahir mateix, ha iniciat un projecte de micromecenatge a Verkami per tal de poder-lo publicar. 


Quatre Barres: La llegenda de Guifré el Pilós neix com a projecte de 72 pàgines a tot color, mida A5, en la que es reconstrueix la llegenda de Guifré el Pilós en base als –pocs- fets i esdeveniments constatats de l’època. Disponible en català i en castellà, a Quatre barres els passatges d’acció i èpica s’entrellacen amb d’altres de contextualització històrica, reinterpretant el mite del comte Guifré d’una forma que et sorprendrà.

Quatre Barres neix de la passió pels mites i llegendes de totes les cultures, especialment dels mites fundacionals. En el cas de la llegenda de Guifré el Pilós, o La llegenda de les quatre barres de sang, la poca informació que hi ha i les versions tan contradictòries que poden trobar-se –sovint distorsionades, cap a un costat o l’altre, per motivacions polítiques- així com la incompatibilitat de la versió més estesa de la llegenda amb els fets que hi ha documentats van motivar la reconstrucció actualitzada del mite en versió de còmic de ficció històrica i d’acció medieval.

A Quatre Barres no trobareu un documental o un treball d'investigació, sinó un relat èpic que convida a rescatar una de les nostres llegendes més estimades a través de fets històrics concrets; no per desmentir o confirmar la veracitat de la llegenda, sinó per confirmar que les veritables llegendes no necessiten ser veritat per ser reals.


Més informació: Facebook Quatre Barres 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada