21 de juliol 2015

El Saló del Manga de Barcelona torna a crèixer en espai i activitats

Avui s'ha presentat a Casa Àsia de Barcelona, ​​el XXI Saló del Manga de Barcelona, ​​que se celebrarà del dijous 29 d'octubre al diumenge 1 de novembre als palaus nº 1, 2 i 4, i a la Plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc.

A l'acte hi ha intervingut Menene Gras, directora de Cultura i Exposicions de Casa Asia; Akiko Sagano, Cònsol General Adjunta del Consolat General del Japó a Barcelona; Patrici Tixis, president de FICOMIC i del Gremi d'Editors de Catalunya; Pilar Gutiérrez, directora en funcions del Saló del Manga de Barcelona; José Luis Puertas, coordinador d'activitats del Saló del Manga de Barcelona i Oriol Estrada, comissari d'exposicions del Saló del Manga de Barcelona.

El XXI Saló del Manga de Barcelona ocuparà aquest any un espai rècord a Fira Barcelona Montjuïc. En total seran 60.000 metres quadrats, enfront dels 50.000 de la passada edició. El Saló del Manga ha anat augmentant any rere any, tant en nombre de visitants com en nombre d'expositors.


r-de-prensa-02b.jpg



A la presentació s'ha donat a conèixer el nom dels primers convidats al XX Saló del Manga de Manga. Al nom ja conegut d’Inio Asano, autor Buenas noches, Punpun i Solanin (Norma Editorial), se li suma el de la prestigiosa mangaka Io Sakisaka, autora de Aoha Ride i Strobe Edge (Editorial Ivrea), manga del que recentment s'ha estrenat un llargmetratge d'imatge real. També ens acompanyaran els francesos Florent Maudoux, creador de la sèrie Freaks' Squeele, i Sourya, responsable de Rouge, sèrie derivada de la primera. Tots dos autors estaran al Saló del Manga de Barcelona gràcies a la col·laboració de l'editorial Dibbuks. Mayumi Nishimura, reconeguda xef macrobiòtica, que va ser la cap de cuina de Madonna, vindrà a explicar-nos alguns dels seus secrets més ben guardats. El Saló també comptarà amb la participació d'artistes espanyols com l’Studio Kôsen, format per Aurora García Tejado i Diana Fernández Dévora, dues autores espanyoles que publiquen manga espanyol des del 1998. Yami Tabby, nom artístic de la jove granadina María López, vindrà a cantar i demostrar perquè és una veritable idol al Japó. També actuarà el conjunt de música tradicional japonesa Wa League i la veterana cosplayer mexicana Alondra Ponce.

Per a Menene Gras "El Saló del Manga de Barcelona presenta un format que és reconegut mundialment, a causa del seu potencial com a activitat cultural".

Patrici Tixis ha comentat que "la present edició del Saló del Manga de Barcelona serà una de les seves edicions més èxit", argumentant que es deurà a "l’augment rècord d'espai del certamen, però també al nombre d'activitats, exposicions i convidats".

Pilar Gutiérrez ha destacat que "l'augment d'espai atén la demanda de públic i expositors, el que es tradueix en el fet que el certamen crearà un major nombre d'activitats per a gaudiment del públic assistent". També ha remarcat la importància de que el cartell del certamen estigués realitzat per una autora japonesa com Konami Kanata "això suposa un reconeixement internacional del Saló del Manga de Barcelona i la confirmació de l'interès que desperta les nostres activitats al Japó".

Per la seva banda, José Luis Puertas ha anunciat que el Pavelló nº 4, que s'utilitzarà per primera vegada al Saló del Manga, albergarà activitats, exposicions, tallers de cosplay i la nova sala de projeccions, recuperant les sessions d'anime i llargmetratges dins el recinte de la fira.

En l'apartat d'exposicions tindrem Manga en construcció, una exposició antològica que farà un recorregut per l'arquitectura en el manga i l'especial relació que té Barcelona amb el Japó. Kôsen: després del somni oriental repassarà la trajectòria d'aquesta parella d'autores madrilenyes, considerades per molts com unes de les artistes més representatives del manga hispà. També podrem visitar la mostra dedicada als Shikishi, el paper especial en el qual els autors de manga realitzen els seus dibuixos i signatures. Podrem admirar dibuixos originals d'autors com Leiji Matsumoto, Gô Nagai, Naoki Urasawa, Kengo Hanazawa, Yoshihiro Tatsumi, Shintaro Kago, Yoichi Takahashi o Satoshi Kon, entre d'altres. Una quarta mostra serà la dedicada al sake. Roger Ortuño, Sake Professional titulat i responsable de ComerJapones.com, organitza una mostra que recollirà més d'un centenar de sakes diferents, així com les diferents tipologies que existeixen.

Durant la seva intervenció, Oriol Estrada ha remarcat el fet que el Saló del Manga de Barcelona presentarà com a tema principal l'arquitectura en el manga, destacant la feina que fan els autors en els mangas "amb veritables reproduccions fotogràfiques d'edificis emblemàtics". També ha recordat la fascinació que exerceix l'obra de Gaudí al Japó, "Al Saló del Manga ens acompanyaran Etsuro Sotoo, escultor de la Sagrada Família des de 1978, i Hiroya Tanaka, arquitecte que porta anys dedicat a elaborar els plànols de les obres d'Antoni Gaudí ".

Per a Akiko Sagano "El Saló del Manga de Barcelona és una porta per a donar a conèixer altres aspectes de la cultura japonesa. És per això que per al consolat és prioritari el suport al Saló. Una fira que no només dóna a conèixer el manga i l'anime, sinó també la moda, la gastronomia i les últimes tendències del Japó"

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada