08 de juny 2015

9è Festival del Còmic de Torroella de Montgrí

Els propers 19, 20 i 21 de juny tindrà lloc el 9è Festival del Còmic de Torroella de Montgrí, esdeveniment organitzat per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i Panini Comics


Durant el cap de setmana del Festival del Còmic es presenta un atapeït programa d’actes: mercat de còmics, tallers de dibuix i manualitats, inflables infantils, firma d’autors, cinema, presentacions, exposicions, espectacles,  sessió de fotografies amb personatges del món del còmic (Spiderman, IronMan, Star Wars, Star Trek, Tom i Jerry, Doraemon, ,…) concurs d’aparadors, … i moltes altres sorpreses!!!

Entre les diverses activitats us posem les signatura d'autors de la present edició del Festival del Còmic:

Signatura d’autors de l’Editorial PANINI:

Jordi Bernet és un dels dibuixants més importants del panorama nacional i internacional. Mestre del blanc i negre, té un gran sentit de la narrativa circumstància que fa que les seves obres figurin entre les millors del còmic espanyol. Sarvan o Kraken amb guions d’Antonio Segura van ser claus als vuitanta, però l’obra que l’ha consagrat ha estat Torpedo 1936 amb guions d’Enrique Sánchez Abulí. Des de la seva aparició al 1982, Torpedo 1936 s’ha convertit en un dels màxims exponents del còmic espanyol a tot el món. Internacionalment destaquen els seus treballs per Tex, Batman o la mítica revista frances L’Écho des savanes. A l’actualitat, i des del 1992, dibuixa Clara de Noche per la revista El Jueves.

Signatures de Jordi Bernet: estand Ajuntament de Torroella de Montgrí del Psg. de Catalunya, el dissabte 20.06.15, de 12 a 13 h.

Oscar Martín:
Oscar Martín és el guionista dels còmics de Tom & Jerry des del 1986. També ha treballat per editorials com Semic Press, Egmont, Condor Verlag, Fullstop Media, Harvey Comics, etc. Va ser premiat per Warner Bros amb el Lifetime Achievement Award per contribuir al desenvolupament dels personatges. Ha realitzat adaptacions al còmic de diverses pel.lícules de Disney i ha dissenyat guies d’estil per merchandising per la factoria Warner Bros. Va col.laborar a Espanya pel Grup Godó – La Vanguardia, Edicions El Jueves, Diari Sport i va crear el personatge SOLO que es va publicar en 7 països. Actualment és editor i propietari d’OMINIKY Ediciones.

Signatures d’Oscar Martín: estand Ajuntament de Torroella de Montgrí del Psg. de Catalunya, el dissabte 20.06.15, de 12 a 13 h.

ja_fernandez_fires1Fer (Josep Antoni Fernández):
Josep Antoni Fernández i Fernández, conegut pel seu pseudònim Fer, és un dibuixant d’humor i historietista català. Creador de les series Puticlub i Historias Fermosas a la revista El Jueves, també dibuixa l’acudit diari a El Punt Avui, així com a la revista El Temps. Creador i principal impulsor del Premi Internacional d’Humor Gat Perich.

Signatures de Fer: estand de la Llibreria 22 del Psg. de Catalunya, el dissabte 20.06.15, de 12 a 13 h i de 17 a 18 h.


refater_fires1 


Rafater:
Rafater (Rafael Teruel) és llicenciat en Belles arts per la Universitat de Barcelona i té un màster en Arts digitals per la Universitat Pompeu Fabra. És un il.lustrador i concept artist amb una àmplia trajectòria en el sector editorial. Entre els seus clients figuren grans empreses com Norma Editorial, Applibot, Ballistic publishing, Ediciones Babylon, Dibbuks o Diábolo ediciones. Les seves principals obres publicades són Nigthmare Dark Gods i Eros. The sexiest art of Rafater.
Actualment treballa com a il.lustrador freelance per a l’empresa Games Workshop (Warhammer). També es troba preparant un parell de projectes internacionals que veuran la llum cap a finals d’aquest any i principis del proper.

Signatures de Rafater: estand de la Llibreria 22 del Psg. de Catalunya, el dissabte 20.06.15, d’11.30 h a 12.30 h.

Rafater farà classes d’il.lustració el dissabte 20.06.15 de 10.30 h a 11.30 h i de 12.30 a 13.30 h.

Belen_Ortega_fires1Belen Ortega:
És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Granada i va ampliar els seus estudis a Human Academy d’Osaka (Japó). Es va donar a conèixer mitjançant il.lustracions i historietes per publicacions com  Dibus!, Shirase, Dokan i Minami.
La seva primer obra porfessional va obtenir el Premi al millor Manga Espanyol pel FiComic (Himawari, Glènat 2011) i al 2010 com Millor Il.lustrador per Expomanga de Madrid.  Va formar part del col.lectiu d’autors Kamikaze Factory Studio fins finals del 2010, des del qual ha realitzat treballs d’il.lustració per multitud de suports (publicitat, revistes, cartells, webs, llibres, cd de música, etc.), com el llibre col.lectiu didàctic Kodomo Manga paso a paso (Monsa Ediciones), dissenys publicitaris per la marca de sabates Carolina Boix, il.lustracions per varis discos relacionats amb el manga i anime; Vitek Anime Music Experience, “Melodía Eterna” de Ailyn, “En lo profundo del bosque” de Charm o RED SQUARE. Al 2015 ha publicat “Pájaro Indiano”, per Norma Editorial, la seva primera obra format BD a tot color, amb un Artbook editat per Ominiky Ediciones, recopilant tota la seva feina fins a la data. Actualment, treballa en un nou projecte de còmic que veurà la llum a finals de 2015 de projecció internacional.

Signatures de Belen Ortega: estand de la Llibreria 22, al Psg. de Catalunya, el dissabte 20.06.15, d’11.30 h a 12.30 h.

Joan_Mundet_fires1Joan Mundet:
Cursa estudis de Belles Arts a Barcelona. La seva carrera professional s’inicia en 1975 dibuixant historietes. Amplia les seves col·laboracions (Suècia, Anglaterra, Alemanya i Itàlia) a través d’agències.
El 1982 guanya el premi Ciutat de Guadalajara de còmic i participa en Rock, cómics y otros rollos de Radio 3 RNE. Publica assíduament a la revista Rambla. A partir de 1986 es dedica a la il·lustració de llibres. Col·labora a la revista Cavall Fort. Des de 1992 alterna la il·lustració amb la pintura i la ceràmica.
A partir de l’any 2000 il·lustra tot el referent al personatge del capità Alatriste d’Arturo Pérez-Reverte. És autor de Gari Folch (2008) i coautor de El capitán Alatriste (2005), Limpieza de sangre (2008), 11-M: La novela gráfica (2009) i Mil vidas más (2010), amb la qual ha guanyat el Premi Nacional de Còmic de Catalunya. Durant tres llargs anys ha il·lustrat guions de Robin Wood per al personatge Dago, que es publica a Itàlia. Best seller és la seva última novel·la gràfica i ha estat, aquest any, finalista en la categoria de còmic dels Premis Junceda.

Signatures de Joan Mundet: estand d’ Amaníaco Edicions al Psg. de Catalunya, el dissabte 20.06.15.

Lluis_Recasens_lavi_fires1Lluís Recasens ,“L’AVI”
Humorista gràfic, il·lustrador i guionista. Ha col·laborat en diaris (Avui, Sport, El Punt, El 9 Esportiu, Regió7…) i en diverses publicacions (El Papus, El Cuervo, Mortadelo, Bichos, La Botifarra, El Triangle, A Tope, Il Corriere della Sàtira…) Ha fet els guions de més de setanta àlbums de còmics, entre ells, històries de pobles, ciutats i entitats. Ha il·lustrat llibres (Per a tots, Salut!, del Dr. Bras Marquillas, Les braves del bar Tomás, de Carles Valls i Sergio Fidalgo; Endavant les atxes, de Manel Piñero; Com sobreviure en el camí de Santiago, de Carles Valls i Sergi Fidalgo…) i ha participat en els llibres col·lectius: Enfoteu-vos-en, Rescatallats, Fins a els Borbons. Actualment, a més de guionista, treballa com a humorista gràfic per a El Punt-Avui, Economia Digital, La Grada, Amaníaco, Gurb, Gol i La Lamentable. És membre dels col·lectius El web Negre i Cartoon Movement.

Signatures de Lluis Recasens: estand d’ Amaníaco Edicions al Psg. de Catalunya, el dissabte 20.06.15.

Ricard_Soler_fires1Ricard Soler:
Ha col·laborat a les revistes TBO, Pulgarcito, DDT, El Papus, El Cuervo i Harakiri i als diaris Avui i El Punt, a Espanya i a les revistes Pif i l’editorial Bastei d’Alemanya. També ho ha fet en diverses sèries de dibuixos animats. Així mateix ha il·lustrat els llibres Legislación y derecho sanitario, de Montse Jiménez, i El linternista vagamundo, de Pedro García Martín. Va rebre el primer premi del concurs d’Humor Gràfic Esportiu del 2008, organitzat per la Fundació Catalana per a l’Esport. Ha dibuixat la història de diverses poblacions: Girona, Sitges, Tordera, etc. Actualment col·labora a les revistes Amaníaco i La Quera i la revista digital El web Negre.

Signatures de Ricard Soler: estand d’ Amaníaco Edicions al Psg. de Catalunya, el dissabte 20.06.15.

Josep_Busquet._webfires1jpgJosep Busquet:
Un dels guionistes més prolífics del país que, de vegades, també dibuixa. Ha publicat en gairebé totes les editorials de còmic espanyoles i en revistes i publicacions de tota mena, com El Pequeño País, Cinemanía o Penthouse. Els seus còmics més coneguts són Manticore (1996) i La revolución de los pinceles (2008). A part de còmics ha escrit altres coses, com la biografia de Jim Henson, La diferència entre arriba y abajo, o un llibre sobre sèries titulat En capítulos anteriores… També ha escrit llibres per a nens, com La loca historia de la humanidad (2014). A més, grava vídeos i fa el ximple, el seu webserie Guionista és una prova d’això.

Signatures de Josep Busquet: estand d’Amaníaco Edicions al Psg. de Catalunya, el dissabte 20.06.15.

Doc_pastor_fires1Doc Pastor:
Doc Pastor treballa en el món de la comunicació i marca personal, a més de tenir una llarga trajectòria en el camp del periodisme hbent publicat en el diari Aquí, la revista ScifWorld o haver fundat la publicació mensual El Enquadre. la seva trajectòria en el món dels llibres va iniciar-se amb Los sesenta no pasan de moda y #PeriodismoZen, i després vindria Doctor Who: el loco de la cabina. Actualment treballa en el seu pròxim llibre 007: James Bond, d’espía a icona que veurà la llum després de l’estiu. Tot això, compaginant-ho amb la seva tasca de cap de premsa per la productora Vision Factory i col.laboracions amb varis mitjans de comunicació.

Signatures de Doc Pastor: estand de Doc Pastor al Psg. de Catalunya, el dissabte 20.06.15.

nacho_fernadez_fires1Nacho Fernández:
Dibuixant i guionista de còmics, autor de la cèlebre paròdia Dragon Fall i col.laborador de la línia Fanhunter als anys 90. Les seves obres més recents són la comèdia d’arts marcials Kung Fu Mousse, el Regreso del Supergrupo, amb els recordats personatges de SupèrLopez, o l’àcida tragico-comèdia social Tijeras y Tiritas. La seva última novetat és l’aventura espacial Los Mundos de Valquen, on es dóna corda llarga a tots els seus fetitxes en el camp de la Ci-Fi. Es mou entre l’aventura, l’humor i la fantasia amb una fluida narrativa i un bon disseny de personatges, proper al dibuix animat. Gran amant de la Ci-Fi i amb habilitat per coreografiar escenes d’acció plenes de nervi i trames humorístiques amb profusió de gags visuals i diàlegs corrosius. També és el seu propi colorista, i té fama de ser el gargatojedor més ràpid del Borde Exterior…

Signatures de Nacho Fernández: estand de Doc Pastor al Psg. de Catalunya, el dissabte 20.06.15.

Guillermo_Carandini_fires1Guillermo Carandini:
Guillermo Carandini (Barcelona, 1984) és un autor de còmic conegut per la seva òpera prima, la novel.la gràfica El dia de la victoria i pel seu documental sobre fanzines i autoedició titular ¿Qué significa Underground?
És el creador de la plataforma d’humor i opinió futbolera Humor antimadridista, que compta amb més de 30.000 followers entre facebook i twiiter.
Els seus memes i continguts han sigut ressenyats en mitjans d’informació esportiva com Sport, Mundo Deportivo i 20 minutos. També col.labora com a tertulià al programa de TV “Punto Pelota”. Actualment treballa en el que serà la seva segona novel.la gràfica titulada Un culé en Madrid en la que parlarà de fútbol i política des d’un punt de vista d’humor i en clau autobiogràfica. Pots seguir aquesta publicació a www.unculeenmadrid.com / @antimadridcomic

Signatures de Guillermo Carandini: estand de Doc Pastor al Psg. de Catalunya, el dissabte 20.06.15.

osso_comics3Olga Resina i Sergio Pérez Moya:
Olga Resina (il.lustradora) i Sergio Pérez (guionista) són el tàndem que formen el segell editorial OOSO CÔMICS i autors del Supercatalà, Diari d’un català indignat. És un còmic que reivindica un canvi i aposta per la lluita quotidiana. És una iniciativa que està totalment allunyada de qualsevol color polític, amb una clara manifestació en contra de la situació actual socioeconòmica, impulsada pel capitalisme i executada pel poder polític.
Ooso Còmics també ha publicat Made in Prades, Xavi i el drac Olfat, Gerard en el regne de la fantasia, Manuel Bolson, El Jobbit, Roc l’aventurer – el secret de la civilització Tiwanaku, Onae – el meu primer llibre i Olià – el meu primer còmic.

Signatures d’Olga Resina i Sergio Pérez:
estand d’Ooso Comics del Psg. de Catalunya, el dissabte 20.06.15 tot el dia  i el diumenge 21.06.15, fins a les 14 h.

Marc_Castelao_fires1Marc Castelao:
Guionista adaptador d’ El Biógrafo, juntament amb d’altres autors. El biógrafo ha estat finançat pels mateixos autors, en una primera edició en format digital.
Dinamitzador del club de lectura sobre el món del còmic a la Biblioteca del districte 4 de la ciutat de Terrassa i responsable de la guia de visites facultatives a les exposicions al Saló del Còmic de Barcelona. Va ser redactor d’esports de la Cadena Ser.
El biògraf del segle XXI és algú que té accés a la vida del seu biografiat al minut. Gairebé al segon. Plutarc Edicions encarrega als seus escriptors, biografies de persones que encara no són importants o conegudes, però que -no sabem per què- es convertiran en Premis Nobel, genis matemàtics o presidents de nacions…

Signatures de Marc Castelao: estand de la Llibreria Landròmina al Psg. de Catalunya, el dissabte 20.06.15.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada