07 d’abril 2015

Stefano Martino, Barry Kitson, Elena Casagrande i David Messina se sumen a la llista de convidats

Autors tan destacats com Stefano Martino, creador del personatge Alan Dracon, el dibuixant de superherois Barry Kitson (Harbinger), Elena Casagrande (Riesgo Suicida) i David Messina (The Bounce) se sumen a la llista de convidats del 33 Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

Barry Kitson es va iniciar en el món de dibuixar superherois en la dècada dels 80 i avui dia ha passat per les dues grans, DC i Marvel. Ha dibuixat des de The Amazing Spider-Man a Batman: Legends of the Dark Knight, passant per Los Cuatro Fantásticos i per The Adventures of Superman. Per la seva banda, Stefano Martino ha col·laborat amb George R.R. Martin, que va demanar expressament els seus dibuixos per a l'adaptació de Portales.

Pel que fa a Elena Casagrande, ha dibuixat adaptacions de sèries de televisió com True Blood o Expediente X i ara mateix està centrada en Riesgo Suicida, al costat de Mike Carey. David Messina ha col·laborat amb Marvel en més d'una ocasió i a finalitzat fa poc The Bounce, amb guions de Joe Casey.


Barry Kitson
Barry Kitson va començar la seva carrera professional en la dècada dels 80, treballant per a Marvel UK a Spider-man i Transformers. Després va treballar per a 2000AD,  dibuixant tant Juez Dredd com Juez Anderson, abans d’anar a treballar als EUA per a DC Comics on dibuixa molts dels seus títols emblemàtics, incloent The Adventures of Superman, Batman: Legends of the Dark Knight, JLA: Año Uno, Azrael, Flash o La Legión de Superhéroes. A Marvel Comics també ha dibuixat algunes de les sèries principals de la casa com The Amazing Spider-Man, Los Cuatro Fantásticos, Vengadores ¡Reuníos! Iron Man, Los Increíbles HulksEl Poderoso Thor. Actualment, Barry està encantat d'haver renovat la seva associació amb Mark Waid per tornar a dibuixar la sèrie Empire, mentre treballa a Valiant dibuixant Harbinger i Bloodshot (publicats a Espanya per Aleta Ediciones). La seva pàgina oficial és http://barrykitson.com.  Convidat en col·laboració d'Aleta Ediciones.

David Messina (Itàlia. 1974)
David Messina va treballar en animació abans d'irrompre en el món del còmic, primer a IDW Publishing i després a Marvel Comics i a Image. Va començar publicant còmics eròtics a Espanya, Itàlia i França, a més de Nathan Never o Jonathan Steele per a Bonelli, i va treballar als Estats Units dibuixant series com G.I. Joe i Voltron (per a Devil 's Due) o Star Trek per a IDW. Després del seu pas per Marvel (en sèries com Lobezno y ​​La Patrulla-X o Ultimate Comics Wolverine) i mentre continua impartint classes a l’Scuola Internazionale di Comics de Roma, acaba de publicar The Bounce, la seva gran sèrie per a Image, amb guions de Joe Casey, i que Aleta Ediciones publica a Espanya. Podeu visitar el seu bloc a www.davidmessinart.blogspot.it i el seu compte de Twitter @Da_Mess. Convidat per Aleta Ediciones.

Elena Casagrande (Roma, Itàlia. 1983)
Elena Casagrande va ser sempre una apassionada del dibuix, per això va decidir matricular-se a l’Scuola Internazionale di Comics de Roma. Mentre encara estudiava va fer d'assistent de David Messina, que era el seu professor, i va començar a treballar per a IDW Publishing, segell per al qual encara treballa. S'ha ocupat de sèries com Star Trek, Entre fantasmas, Infestation, True Blood, Doctor Who i Expediente X. També ha treballat per a Marvel Comics, per als que ha dibuixat Ultimate Spider-Man i Hulk. Actualment s'ocupa dels còmics de Doctor Who que publica Titan Comics, i acudeix al Saló del Còmic convidada per Aleta Ediciones per a presentar Riesgo Suicida, amb guió de Mike Carey. La podeu seguir al seu bloc www.larawest.blogspot.com i a Twitter @LaraWest.

Stefano Martino (Gènova, Itàlia. 1970)
Stefano Martino comença la seva carrera professional el 1996 treballant per a Sergio Bonelli Editore en diferents sèries com a Zona X, Legs Weaver, Nathan Never i Jonathan Steele. El 2006 crea el personatge d'Alan Dracon, que es publica el mateix any a Itàlia de la mà d’Star Comics i un any més tard a Espanya per Aleta Ediciones. El 2008 comença una fructífera col·laboració amb IDW publishing als EUA i dibuixa en sèries com Doctor Who, Angel, i finalment un comic-book de l'escriptor George R.R. Martin (que requereix personalment els seus dibuixos) anomenat Portales, publicant a Espanya el 2013 per Aleta Ediciones. Al mateix temps es compromet amb l'editorial francesa Soleil per dibuixar dos volums de Nosferatu amb l'escriptor Oliver Peru, el primer dels quals veu la llum el març del 2011, obtenint una òptima acollida de crítica i públic. A dia d'avui segueix treballant per a Sergio Bonelli a Itàlia, per a Soleil a França i preparant un possible retorn d'Alan Dracon. Convidat en col·laboració d'Aleta Ediciones.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada