10 d’abril 2015

Patrick Jusseaume es suma a la llista de convidats

L'autor de la mítica sèrie Tramp, Patrick Jusseaume, estarà present al 33 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. El dibuixant se suma així a la llarga llista de convidats internacionals del certamen.

Conegut principalment per Tramp, el segon integral es presentarà al Saló del Còmic, Jessaume inicia el seu camí com a professor d'art, però es va sentir atret per la vinyeta molt aviat. Entre la seva producció destaquen sobretot els diaris de viatge, com el que va fer en col·laboració amb el guionista Serge Le Tendre, amb qui va signar Mission Vietnam. La seva última obra, Escala en el pasado, narra les marítimes i exòtiques aventures de Yann Calec.


Patrick Jusseaume (Abidjan, Costa d'Ivori, 1951)
Diplomat en l'escola de Belles Arts de Rouen (França), al principi orienta els seus passos cap a l'educació i exerceix com a professor d'art durant diversos anys. Després de publicar unes tires de còmic per a les edicions ID Program a 1982, s'estrena oficialment el 1985 a la revista Vécu, editada per Glénat. En col·laboració amb el guionista Daniel Bardet, realitza Crónica de la casa Quéant. Aquesta sèrie històrica, que narra les aventures del jove Baptiste Le Quéant entre França i Àfrica a meitat del segle XIX, es publicarà en sis volums per l'editorial Glénat a partir de 1986. A partir de 1990, col·labora amb la revista Je Bouquine i fa les il·lustracions de clàssics de la literatura com El retrato de Dorian Gray. El 1991, llança, juntament amb Jean-Charles Kraehn, la saga marítima Tramp. El primer volum, titulat La Trampa, apareix dos anys més tard. El 1998, participa per a l'editorial Petit à petit en una obra col·lectiva dedicada a Boris Vian. A l'any següent, la mateixa editorial li dedica un monogràfic titulat Tramp. Sur le pont avec Jusseaume (text d'Olivier Cassiau). El 2003, viatja al Vietnam amb Kraehn i el guionista Serge Le Tendre per dibuixar Mission Vietnam, un quadern de viatge realitzat per una associació humanitària i publicat per Glénat. El 2001, després de il·lustrar els quatre volums del primer cicle (reunits en un integral), comença La ruta de Punta Negra, primer capítol d'un díptic al que seguirà La senda de Kibango. Amb Escala en el pasado, es llança al dibuix del tercer cicle de les marítimes i exòtiques aventures de Yann Calec. Patrick Jusseaume presentarà el segon integral de Tramp al 33 Saló del Còmic. Autor convidat en col·laboració amb Ponent  Món. 


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada