30 de març 2015

Phenomena acull un cicle de ciència ficció amb motiu del Saló del Còmic de Barcelona

El 33 Saló internacional del Còmic de Barcelona dedica aquest any un dels eixos centrals de la seva certamen al gènere fantàstic, tema que també es desenvoluparà en diferents activitats paral·leles. Phenomena ha programat un cicle de pel·lícules de ciència-ficció sobre futurs distòpics i viatges a l'espai amb cinc pel·lícules. Les projeccions tindran lloc al cinema Phenomena (C / Sant Antoni Maria Claret, 168), una sala única amb una de les pantalles més grans del país.
 
poster-ficomic-phenomena.jpg

La programació arrenca el divendres 10 d'abril amb la passada, a les 22 hores, del Capitán Harlock de Shinji Arakami. L'endemà, es projectarà, a les 21.30 hores, l'última pel·lícula de Christopher Nolan, Interstellar, que a més es podrà veure en 70 mm. El cap de setmana següent hi haurà una sessió doble, el divendres 17 d'abril, que començarà a les 21 hores amb la projecció de Starship Troppers, de Paul Verhoeven, i continuarà amb el Horizonte final, de P
aul W.S. Anderson. Com a colofó, el dissabte 18 d'abril es projectarà el clàssic de Ridley Scott, Blade Runner a les 22.45 hores.

Phenomena - The Ultimate Cinematic Experience és una iniciativa que, des de fa ja cinc anys, rescata per a la gran pantalla títols de totes les èpoques i gèneres, permetent tornar a gaudir, o redescobrir, obres que han marcat el cinema. Però no només això, perquè des de l'obertura del seu propi cinema a Barcelona, ​​també programa pel·lícules d'estrena, en un entorn decididament únic. Una sala que ret homenatge als inoblidables cinemes de barri, però dotada de l'última tecnologia.

Capitán Harlock (2013). Cinc anys de producció, 896 terminals empleats, 806 dispositius usats per a renderitzar 1.400 plànols; els números de Capitán Harlock són impressionants. No és per menys: l'expectació davant el reboot del manga de Leiji Matsumoto en un univers tridimensional era altíssima, i l'equip del film s'ha assegurat que cap fan quedi decebut, mantenint l'essència de les aventures d'aquest pirata de l'espai i proporcionant un bany de tecnologia CGI que ha despertat l'admiració del mateix James Cameron.

Interstellar (2014). En un futur proper, la Terra ja no és capaç de sostenir a la humanitat. Els cultius són devastats per plagues que consumeixen l'oxigen terrestre de manera irreversible i tempestes de pols que assolen el planeta, fent que la humanitat hagi retrocedit a una societat agrària. La fi serà escapar d'aquesta Terra que ha deixat de resultar habitable. El film es projectarà en una còpia en 70 mm.

Starship Troppers (1997). Segle XXIII, un futur en què el servei militar dura dos anys, i només després de complir-lo, l'individu es converteix en ciutadà, estatus que atorga certs drets, com entrar en la política o el dret a vot. Starship Troopers se centra en el final de l'etapa de preparatòria del protagonista, John "Johnnie" Rico (Casper Van Dien), que es troba en el moment de decidir el seu futur.

Horizonte final (1997). L'any 2047, la nau de rescat Lewis and Clark és enviada a investigar la misteriosa reaparició en l'òrbita de Neptú d'una nau experimental, la Horizonte final, desapareguda anys abans amb tota la seva tripulació. L'any 2040, la nau Horizonte final va ser llançada a l'espai per explorar els confins de l'univers, però va desaparèixer sense deixar rastre. Mentre la missió de rescat intenta esbrinar quin ha estat el destí dels desapareguts, a bord de la nau tenen lloc estranys successos.

Blade Runner (1982). A principis del segle XXI, la poderosa Tyrell Corporation va crear, gràcies als avenços de l'enginyeria genètica, un robot anomenat Nexus 6, un ésser virtualment idèntic a l'home però superior a ell en força i agilitat, al qual es va donar el nom de Replicant . Aquests robots treballaven com esclaus a les colònies exteriors de la Terra. Després de la sagnant rebel·lió d'un equip de Nexus-6, els Replicants van ser desterrats de la Terra. Brigades especials de policia, els Blade Runners, tenien ordres de matar tots els que no hagin acatat la condemna. Però això no li deia execució, se l'anomenava "retir".

Organitza: Phenomena - The Ultimate Cinematic Experience (www.phenomena-experience.com i www.facebook.com/phenomena-experience.com) amb la col·laboració de FICOMIC.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada