20 de març 2015

L'exposició Cifré & Cifré mostra dues generacions de dibuixants

El 33 Saló Internacional del Còmic de Barcelona retrà un merescut homenatge a dues generacions d'autors, de diferent traç però d'una genialitat irrepetible. A l'exposició Cifré & Cifré recuperarem algunes de les obres més significatives de Guillem Guillermo Cifré, fill i pare respectivament, que van revolucionar el còmic espanyol, cadascun amb un estil personal, en dues èpoques diferents.


cifre-padre-1.jpg

El 16 maig 2014 moria Guillem Cifré (1952-2014), autor multifacètic d'una gran personalitat artística. Les seves historietes, il·lustracions i instal·lacions artístiques evidencien la qualitat i capacitat imaginativa d'un creador de primera magnitud. Era col·laborador habitual en premsa, revistes i fins i tot televisió. Guanyador del Premi Nacional de Còmic concedit per la Generalitat de Catalunya el 2009, a més del premi Junceda d'humor gràfic el 2004 i el 2006. El 33 Saló Internacional del Còmic de Barcelona vol retre-li un homenatge amb una mostra que revisarà algunes de les seves aportacions a les diverses iniciatives artístiques per a les quals va col·laborar. Exposarem originals de les seves col·laboracions en revistes de còmic com Cairo o El Víbora, així com els seus treballs per a diaris com El Periódico de Catalunya o l'Avui, i il·lustracions i obres que evidencien la seva personalitat gràfica.

La mateixa mostra aportarà també una selecció d'originals del pare de Guillem Cifré, Guillermo Cifré (1922-1962), un dels principals creadors de l'anomenada Escola d'humor Bruguera. Malgrat la seva prematura desaparició quan només tenia 40 anys, va deixar personatges inoblidables i imprescindibles. Serà una gran oportunitat per gaudir de pàgines de personatges tan carismàtics com El reportero Tribulete, Don Furcio Buscabollos, Amapolo Nevera o Don Césped. Alhora, una selecció de les seves portades per a revistes com El DDT o Tío Vivo evidenciarà l'espectacular tractament del color d'aquest referent de la historieta d'humor espanyola. 


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada