25 de març 2015

Joc de Trons regnarà al 33 Saló del Còmic de Barcelona

Joc de Trons és un fenomen literari portat a la televisió que també ha tingut la seva adaptació al còmic. El 33 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que se celebra del 16 al 19 d'abril a Fira Barcelona Montjuïc, dedicarà un apartat de la seva exposició Còmics Fantàstics a Joc de Trons. S'hi podran veure tres grans olis d'Enrique Corominas, un dibuixant que ha il·lustrat les portades de l'edició espanyola de la saga de novel·les Cançó de gel i foc, de George R. R. Martin, que publica a Espanya Gigamesh. L'edició en català de la saga de llibres es publicada per Alfaguara. Cal recordar que Joc de Trons dóna títol al primer llibre d'aquesta sèrie. Corominas és un brillant dibuixant de llarg recorregut que va publicar còmics en els anys 90 en revistes com Creepy, Zona 84 o Cimoc. Com a il·lustrador ha realitzat multitud de portades per a diferents editorials. Des de l'any 2002 il·lustra les cobertes de l'edició espanyola de la saga Cançó de gel i foc.

juego-de-tronos-tormenta-de-espadas.-corominas.jpg

La mostra també inclourà un apartat dedicat a l'adaptació al còmic de Joc de Trons, amb guions de Daniel Abraham, un escriptor del gènere fantàstic, i del dibuixant Tommy Patterson. Aquest còmic està sent publicat a Espanya per Planeta Cómic en castellà i per Fanbooks en català. La mostra inclourà una ampliació gegant d'una vinyeta on Lord Stark seu al cèlebre tron ​​de ferro. L'exposició comptarà amb una vitrina on es podrà veure el marxandatge generat per a la sèrie Joc de Trons, el distribuïdor oficial a Espanya n’és l'empresa SD Distribucions.

El programa d'activitats també inclourà una conferència de Tania Sánchez, coautora del llibre col·lectiu Ganar o morir. Lecciones políticas en Juego de Tronos (Ediciones Akal), assaig que va ser coordinat per Pablo Iglesias. La portada d'aquest llibre té una il·lustració d'Antonio Huelva, que també es podrà veure a l'exposició Còmics Fantàstics. Tania Sánchez donarà una conferència el dissabte 18 d'abril, a les 12: 30h, a la Sala d'Actes 2 del Saló del Còmic titulada: Els set regnes de la política espanyola. Espases, aliances i vots. Sánchez és diplomada en Educació Social i llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la UNED. És una de les fundadores de la plataforma ciutadana Convocatoria por Madrid, entitat que actualment participa en les primàries de Podemos per triar les candidatures per Comunitat i Ajuntament de Madrid.

El diumenge 19 d'abril a les 17.30h, també a la Sala d'Actes 2, Alejo Cuervo, fundador i director de l'editorial Gigamesh, que publica a Espanya Canción de hielo y fuego de George R. R. Martin, i l'il·lustrador Enric Corominas faran una xerrada sobre aquesta saga novel·lística. Alejo Cuervo és un dels grans coneixedors i divulgadors del gènere de ciència-ficció i fantasia heroica. Amb la seva tasca com a llibreter i editor ha contribuït de manera decisiva en la difusió del gènere fantàstic.

Una última activitat prevista a la Sala d'Actes 2 és que es facin lectures de fragments de les novel·les Cançó de gel i foc a càrrec d'un actor amb acompanyament musical. Aquestes lectures tindran lloc les tardes del divendres 17, dissabte 18 i diumenge 19 en horari per determinar. També en el taller d'activitats lúdiques i divulgatives hi haurà exhibicions amb el joc de taula de Joc de Trons.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada