24 de març 2015

El Saló del Còmic té un segon cartell en homenatge al gènere fantàstic obra de Daniel Acuña

Còmics fantàstics és el títol de la gran exposició temàtica del 33 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. El Saló vol destacar aquest any les diverses activitats que sobre ciència, ciència ficció i fantasia heroica tindran lloc del 16 al 19 d'abril, motiu pel que ha preparat un segon cartell monogràfic amb una il·lustració de Daniel Acuña. Aquesta il·lustració va aparèixer originalment com a portada del còmic Las nuevas aventuras de Diego Valor, publicat per EDT. En la passada edició del Saló es va utilitzar una il·lustració de Manfred Sommer corresponent a la seva sèrie Frank Cappa per a promocionar l'exposició Còmics en Guerra

 


Daniel Acuña (Águilas, Múrcia. 1974) s'ha convertit en aquests darrers anys en un dels portadistes i historietistes més valorats del comic book nord-americà. Va començar la seva carrera l'any 1995, dibuixant per a publicacions com Tío Saín o La Comictiva. Entre 1998 i 2001 va publicar, amb guions de Santiago Arques, el còmic Claus & Simon, que va ser editat a Espanya i a França. El 2006 va ser nominat en la categoria de Millor Dibuix al Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

El 2005 va començar a col·laborar per al mercat nord-americà, primer per a DC Comics, realitzant portades i interiors de col·leccions com Green Lantern, Outsiders o Flash. Des de 2008 treballa per a Marvel Comics, on ha il·lustrat cobertes de títols com X-Men: Legacy, Capitán América, Guardianes de la Galaxia o Los Vengadores. Per a la mateixa editorial també ha dibuixat els interiors de sèries com Uncanny X-Men, Los Eternos, Lobezno, Los Vengadores o Imposibles Vengadores.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada