10 de setembre 2014

Avui s'inaugura Apa i la caricatura de guerra a Barcelona

L’exposició Kameraden és un conjunt de reproduccions de caricatures de Feliu Elias (Apa, Joan Sacs) que es van publicar en un inici durant els dos primers anys de la revista Ibèria, durant la Primera Guerra Mundial, i que posteriorment es van reeditar en un recull que dóna nom a l’exposició, Kameraden, a França, el 1917. Les caricatures han estat restaurades digitalment i reproduïdes en un format més gran, de manera que es poden veure detalls que d’altra manera no es poden apreciar a simple vista, en el format original.

Aprofitant aquesta nova ocasió s'han ampliat els textos que contextualitzen les imatges i s'han reconstruït algunes pàgines de la revista Ibèria, on es publicaren originalment les caricatures, permetent un major aprofundiment en els continguts socials, polítics, bèl·lics i propagandístics, així com la biografia de l’autor i el seu entorn social i cultural.


Inauguració 20h. Obert del 10 al 27 de setembre, Kameraden, Centre Cívic de El Coll – La Bruguera, C / L'Aldea, 15, Barcelona.

Font: Kameraden

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada