02 de juliol 2014

Supercatalà. Diari d'un català indignat

Autors: Olga Resina (Il·lustració), Alèxia Amat (Guió) i Sergio Pérez (Storyboard i maquetació)
Publicat per: Ooso Còmics, abril 2014.
Format: Rústic, 72 pàgines, Color
Preu: 10€

La societat està indignada. Crisi, corrupció, ningú sap res i no ha fet res, coronacions i aforaments a velocitat de la llum, no fos cas que passes alguna cosa que no hagués de passar, el bancs rescatem-los de les profunditats oceàniques, la gent que amb prou feines pot pagar el seu habitatge, cop de peu al cul i que s'espavilin. Qui més tenia, més en té, qui menys tenia, poca li queda i qui estava pel mig fent equilibris a no sé quants metres d'alçada sense xarxa que el salvi si cau de la corda. 

Això és el moment que vivim ara, que amb les seves respectives variacions també a llarg de la nostra història. Però juntament amb tot això, vam crear una figura que en la nostra imaginació per tal que solucioni totes aquestes problemàtiques: el superheroi. L'individu que amb poders o amb una tecnologia sofisticada, salva persones, atura delinqüents i també s'involucra en els afers socials de la gent del dia a dia. 

I així és que des de la vila de Prades, de la seva jove editorial Ooso Còmics, ens arriba el còmic Supercatalà. Diari d'un català indignat. En ell, l'Almo, un jove català físic de carrera però que viu o intenta viure de la seva botiga de còmics, indignat veient com d'ofegada està la societat en que fins hi tot els avis surten a manifestar-se davant d'aquesta situació insuportable dels quals els únics beneficiats són les elits, decideix agafar l'exemple dels còmics de superherois que ven i llegeix, i així l'Almo gràcies als coneixements que té i adquireix esdevé ell també un superheroi, el Supercatalà, l'heroi amb barretina.

A Supercatalà, no només s' reflecteix el moment actual en que vivim, si no que també és un còmic culturalment dispers. Les referències a còmics i a superherois són inevitables, també hi ha referències a sagues cinematogràfiques i a personatges reals televisius com el periodista Josep Cuní o l'economista Santiago Niño Becerra. 

Supercatalà. Diari d'un català indignat és un còmic patri, català, que rere el seu dibuix d'estètica infantil ens explica la vida dura que moltíssima gent està patint per guanyar-se la vida, viure i sobreviure.

Llop Segarrenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada