18 de juny 2014

Takeshi Obata participarà al XX Saló del Manga de Barcelona

FICOMIC es complau d'anunciar la presència del gran dibuixant japonès Takeshi Obata al XX Saló del Manga de Barcelona. Obata ha treballat en multitud de mangas. Entre els seus títols destaca Hikaru no Go, per la qual va rebre el premi Shogakukan Manga el 2000 i el Premi Cultural Osamu Tezuka el 2003; All You Need Is Kill; BAKUMAN. o Death Note, ambdues obres amb guió de Tsugumi Ohba, sent aquesta última adaptada a més de l'anime a pel·lícules d'imatge real. Takeshi Obata també va realitzar els dissenys dels personatges del videojoc Castlevania Judgement per a Wii.
Autoretrat de Takeshi Obata

Aquest gran dibuixant de manga i dissenyador de personatges va guanyar el 1985 el Premi Tezuka amb la història 500 Kounen no Shinwa. El 1989 comença la seva col·laboració amb la revista Shonen Jump amb el manga Nonno Cyborg G. La seva fama no deixa d'augmentar mentre segueix compaginant la seva feina com mangaka amb la seva faceta de dissenyador: de 1998 a 2003 triomfa amb Hikaru no Go, un manga guionitzat per Yumi Hotta ambientat en el món del go, un joc tradicional japonès. Amb Death Note, un shonen atípic guionitzat per Tsugumi Ohba que del 2003 al 2006 va mantenir en suspens els lectors de la Shonen Jump, la famosa revista de manga. És en les pàgines d'aquesta mateixa revista on, i de nou amb guió de Tsugumi Ohba, torna per la porta gran amb BAKUMAN., una obra que és va publicar en 20 volums entre 2008 i 2012, ambientada en el món del manga professional.

El seu treball més actual és l'adaptació al manga de All You Need Is Kill, la novel·la de ciència ficció escrita per Hiroshi Sakurazaka que recentment ha estat adaptada a la gran pantalla sota el títol de Al filo del mañana, film protagonitzat per Tom Cruise i Emily Blunt. Tant Death Note, com BAKUMAN. i All You Need Is Kill formen part del catàleg de NORMA Editorial. Takeshi Obata assisteix al XX Saló del Manga de Barcelona gràcies a la col·laboració de Norma Editorial, editor a Espanya de l'obra d'aquest autor.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada