16 de juny 2014

Del 20 al 22 de juny, el 8è Festival del Còmic de Torroella de Montgrí

Festival_Comic_2014_firestoEl Festival del Còmic de Torroella de Montgrí i l’Estartit és una iniciativa organitzada per l’Ajuntament i l’empresa multinacional Panini, que té la seu central de l’Estat Espanyol a Torroella de Montgrí.

Durant el cap de setmana del Festival del Còmic es presenta un atapeït programa d’actes: mercat de còmics, tallers de dibuix i manualitats, inflables infantils, firma d’autors, cinema, presentacions, exposicions, espectacles, sessió de fotografies amb personatges del món del còmic (Spiderman, IronMan, Star Wars, Star Trek, Peppa Pig, Doraemon, Pocoyó,…) concurs d’aparadors, II Premi Internacional Còmic Costa Brava, … i moltes altres sorpreses!!!


Signatura d’autors 2014

 

Aquest any 2014 la signatura d’autors de còmic augmenta! Aquí teniu un resum de tots els autors que signaran els seus còmics durant el Festival del Còmic de Torroella de Montgrí:    

Signatura d’autors de l’Editorial PANINI:

baluart_webCels Piñol:
Guionista, dibuixant de còmics, il.lustrador, escriptor, agitador cultural, dissenyador, editor. Creador d’universos com els de Fanhunter (la seva obra més coneguda, ambientada en una Barcelona del futur on totes les expressions d’oci i cultura han estat prohibides), Outfan, Fan Letal, Deadfan, Fantom Town i Fanpiro, entre d’altres, desenvolupades en forma de còmics, novel•les, jocs i marxandatge en editorials com Planeta DeAgostini, Fanhunter SL o Panini Còmics. També col•labora en diferents mitjans com a articulista, assessor cultural, social media manager (a Turner Entertainment) i heroi de lloguer. Multidisciplinari i molt culturalment dispers. @celspinol

Signatures de Cels Piñol: estand Ajuntament de Torroella de Montgrí del Psg. de Catalunya, el 21.06.14 de 12 h a 13 h i de 17 h a 19 h, i el diumenge 22.06.14, de 12 h a 13 h.

baluart_web2Àlex Santaló:
Ninotaire, comiquer, dissenyador, caricaturista i locutor de ràdio. Ha col•laborat amb El Terrat dibuixant la col•lecció de còmic Me Gusta… i ha col.laborat amb Cels Piñol a Fanhunter: Las montañas de la locura. Il•lustrador que combina dues de les seves passions, dibuix i futbol, a la revista Panenka i al Perarnau Magazine. Co-presenta i dirigeix els programes de ràdio Cafè i Cigarro i Hellfire Club, a Ràdio Ateneu del Clot. Es comenta que és mutant, però encara no s’ha manifestat. @alexsantalo

Signatures d’Àlex Santaló: estand Ajuntament de Torroella de Montgrí del Psg. de Catalunya, el 21.06.14 de 12 h a 13 h i de 17 h a 19 h, i el diumenge 22.06.14, de 12 h a 13 h.

TAXIDRIVER_web2Bié:
Ilustrador, historietista, humorista gràfic, docent i dibuixant publicitari, és un experimentat autor que porta més de trenta anys com a professional del dibuix. El seu treball ha estat publicat a revistes com El Jueves, Playboy, Totem, Mad o El Batracio Amarillo, o a diaris com Avui, Ara, El Periódico de Catalunya o el 9 Nou. Els seus llibres han estat editats per Angle editorial, Edebé, Santillana, Baula, Planeta o Edelvives, i ara amb Taxi Driver, Panini. En un moment donat, i a causa de la conjuntura econòmica (crisi), va haver de buscar-se la vida com a taxista per a sobreviure. Taxi Driver és un reflex d’aquesta experiència.

Signatures de Bié: estand Ajuntament de Torroella de Montgrí del Psg. de Catalunya, el 21.06.14 de 12 h a 13 h i de 17 h a 19 h, i el diumenge 22.06.14, de 12 h a 13 h.

Signatures autors a la Llibreria Landromina:

Dani Zar:
Dissenyador web, ilustrador i dibuixant de còmics. A finals dels 90 va formar part de l’editorial aragonesa Burz Cómics en la qual va col•laborar dibuixant els cómics Eurocorps, European i Renna. Ha publicat històries curtes a “El Arca de las Historietas”, l’antologia d’històries de la fi del món “The End” i la revisió de personatges de la Golden Age “The Golden Age”. Juntament amb el guionista José Antonio Rubio ha editat dos còmics finançats a travès de crowdfunding “Renna en tierra desconocida” i la recent “Eurocorps Forever”. En el camp del còmic infantil i juvenil ha publicat amb l’editorial Obano Ediciones “Little Renna y la fuente màgica” i publica en línia el webcòmic en català de superherois “Catalan Networks”. Actualment està preparant la segona aventura de Little Renna.

Jordi Manzanares Oliver:
Divulgador, investigador i periodista català que ha estat redactor del Diari de Terrassa durant 18 anys. És col.laborador habitual de la revista Tebeosfera i del Catàleg de la Historieta i autor de varis articles sobre publicacions com TBO o Alegria. Al 2007 va publicar l’assaig Alegría. Una revista per combatre En Patufet.

Andrés Palomino Robles:
Guionista de televisió, monologuista còmic i dibuixant d’historietes. Llicenciat en Comunicació Audiovisual a Barcelona, va estudiar direcció cinematogràfica a la ciutat de Buenos Aires,[1] d’on va tornar per posar-se a treballar com a guionista del programa infantil Club Súper 3 de la Televisió de Catalunya, on exerceix des de l’any 2002. També ha estat guionista de la sèrie Mar de fons.[2] Des de l’abril del 2008 guionitza, dibuixa i publica a Internet la tira còmica d’humor Las Crónicas PSN,[3]que surt cada dia i que és protagonitzada per joves frikis aficionats als còmics, als jocs de rol i als videojocs. Entre els anys 2010 i 2011 va publicar les seves tires en versió online al diari gratuït 20 minutos. Des del desembre de 2008 recopila i autoedita les tires de Las Crónicas PSN publicades a Internet en àlbums en paper. El maig del 2010 es va unir al col•lectiu d’autors de webcómic Control Z,[4] integrat en l’actualitat per Sergio Sánchez Morán, Xavier Àgueda, Koopa, Fadri, Zirta, Laurielle, Runtime-error, Defriki, Quetzal i Ismurg.

Tony Jim Jr
És autor de l’obra “Relatos del piloto Jim: Una odisea trek”, editada al maig del 2006 per l’Editorial 3Quartans. Després d’aquesta va venir un nou recopilatori dels seus relats al 2010 sota el títol “Jim, héroe galáctico”. I durant aquest any, ha publicat el seu tercer recopilatori de contes trekkies: “Más Jim de lo que creéis”.
Signatures Llibreria Landròmina: estand Llibreria Landromina del Psg. de Catalunya, el 21.06.14 de 11 h a 13 h i de 17 h a 19 h.

Signatures autors Editorial Amaníaco:

Joan Mundet:
La seva carrera professional s’inicia en 1975 dibuixant historietes. Amplia les seves col•laboracions (Suècia, Anglaterra, Alemanya i Itàlia) a través d’agències. Al 1982 guanya el premi Ciutat de Guadalajara de còmic i participa en Rock Cómics y otros rollos de Radio 3 RNE. Publica assíduament en la revista Rambla. A partir de 1986 es dedica a la il•lustració de llibres. Col•labora en la revista Cavall Fort. Des de 1992 alterna la il•lustració amb la pintura i la ceràmica. A partir de l’any 2000 il•lustra tot el referent al personatge d’El capitán Alatriste d’Arturo Pérez-Reverte. És autor de Gari Folch (2008) i coautor d’El capitán Alatriste (2005), Limpieza de sangre (2008), 11-M: la novela gráfica (2009) i Mil vidas más (2010), amb la qual ha guanyat el Premi Nacional de Còmic de Catalunya. Durant tres llargs anys ha il•lustrat guions de Robin Wood per al personatge Dago, que es publica a Itàlia. Best seller és la seva última novel•la gràfica.

Lluís Recasens ,“L’AVI”
Humorista gràfic, il•lustrador i guionista. Ha col•laborat en diaris (Avui, Sport, El Punt, El 9 Esportiu, Regió7…) i en diverses publicacions (El Papus, El Cuervo, Mortadelo, Bichos, La Butifarra, El Triangle, A Tope, Il Corriere della Sátira…) Ha fet els guions de més de setanta àlbums de còmics, entre ells, històries de pobles, ciutats i entitats. Ha il•lustrat llibres (Per a tots, Salut!, del Dr. Bras Marquillas, Las bravas del bar Tomás, de Carles Valls i Sergio Fidalgo; Endavant els atxes, de Manel Piñero; Como sobrevivir en el camino de Santiago, de Carles Valls i Sergio Fidalgo…) i ha participat en els llibres col•lectius: Enfoteu-vós-en, Rescatallats, Fins els Borbons. Actualment, a més de guionista, treballa com a humorista gràfic pel Punt-Avui, Economía Digital, La Graderia, Amaníaco, La Quera, Gol i Bostoon the Mag. És membre dels col•lectius El Web Negre i Cartoon Movement.

Ricard Soler:
Ha col•laborat en les revistes TBO, Pulgarcito, DDT, El Papus, El Cuervo i Harakiri i en els diaris Avui i El Punt, a Espanya i en les revistes Pif i l’editorial Bastei d’Alemanya. També ho ha fet en diverses sèries de dibuixos animats i ha realitzat el story board de l’atracció de Batman del parc d’atraccions de la Warner a Madrid. Així mateix ha il•lustrat els llibres legislació i dret sanitari, de Montse Jiménez, i El Linternista vagamundo, de Pedro García Martín. Va rebre el primer premi del concurs d’Humor Gràfic Esportiu del 2008, organitzat per la Fundació Catalana per a l’Esport. Ha dibuixat la història de diverses poblacions: Girona, Sitges, Tordera, etc. Actualment col•labora en les revistes Amaníaco i La Quera i la revista digital El Web Negre.
Signatures Editorial Amaníaco: estand de Nikochan Comics del Psg. de Catalunya, el 21.06.14 durant tot el dia.

Signatures d’altres autors:

Doc Pastor:
Divulgador de còmic i autor del llibre “Los sesenta no pasan de moda”

Guillermo Carandini: 
Dibuixant i autor de “El dia de la Victoria”

Nacho Fernández:
Dibuixant i autor de “El supergrupo: el superretorno”.

Signatures dels tres autors: estand propi al Psg. de Catalunya, el 21.06.14 durant tot el dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada