12 de maig 2014

La historieta xinesa arriba al 32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona

La historieta xinesa tornarà a tenir un protagonisme especial en la 32ena edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Per primera vegada, la Shanghai Animation & Cartoon Association, principal motor del còmic xinès, comptarà amb estand propi i una variada representació d'autors i editors de diferents publicacions, organitzacions, segells i estudis, com el 19van Work Studio, del que prové el dibuixant Wei Chengeng. Cal recordar que la Xina va ser el país convidat al certamen fa dos anys.

lin-ying-meilanfang.jpg

En concret, estaran presents en el Saló del Còmic Sun Meijie, Assistent del President de Shanghai Soloyo Techinfo Co.; Yan Hua, Director General de Shanghai Fengxuan Comic Design Co.; Deng Tianle, Director Executiu de Shanghai Yilin A&C Culture Communication Co.; Gong Yijian, Director General de Shanghai Crystal Sky A&C Culture Communication Co.; Wei Chengeng, dibuixant; Lu Chen, Director Artístic de Shanghai Educational Press Group; Wang Hanjing, Directora d’Administració de Shanghai Animation & Cartoon Association a més de dos representants de Toonmax Exhibition Culture Communication Co., Chen Jie i Iying Jinru.

Entre els autors l'obra dels quals estarà molt present en l’estand destaca Lin Ying, que acaba de publicar una novel·la gràfica sobre Mei Lanfang, l'actor més important en la història de l'Òpera de Pequín, famós per actuar freqüentment vestit de dona. Lin Ying, guanyadora de nombrosos premis, entre els quals destaca el Golden Dragon Award rebut al 2008, és una veterana historietista que ha sabut representar com ningú la realitat xinesa dels anys 70, 80 i 90.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada