12 de maig 2014

Destacats editors internacionals aterren al Saló del Còmic a la recerca de nous talents

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona torna a donar l'oportunitat a nous talents del nostre país de mostrar el seu treball a editors nacionals i estrangers. Aquesta iniciativa, engegada fa ja una dècada, és una manera de promoure el treball d'autors espanyols que cerquen el seu lloc a la indústria. Aquest any es comptarà amb la presència de representants dels segells estrangers Dargaud, DC Comics, Éditions Casterman, Glénat – Vents d’Ouest, Marvel Comics, i Vertigo.


 En l'edició d'aquest any, com ja va passar en anys anteriors, qualsevol autor tindrà la seva oportunitat en les entrevistes professionals. L'objectiu és que els editors vegin tots els portafolis lliurats. Per a això els autors hauran de portar directament al Saló els portafolis amb fotocòpies dels seus treballs i projectes i dipositar-los a les safates dels diferents editors participants. Els editors decidiran, una vegada revisats els portafolis, al fet que autors rebran per a l'entrevista professional. Els portafolis es retornaran als seus autors.

A més dels editors estrangers, les biografies dels quals es detallen a continuació, estaran presents en aquesta nova edició de les entrevistes professionals, els editors dels segells espanyols Astiberri Ediciones, Ediciones Babylon, Ediciones La Cúpula, Fandogamia, Norma EditorialPlaneta DeAgostini Cómics.

Biografies dels editors estrangers participants:

Benoît Mouchart (Versalles, França. 1976)
És escriptor, comissari d'exposicions, va ser director artístic de la programació cultural del Festival Internacional del Còmic d'Angoulême entre 2003 i 2013 i en l'actualitat és director editorial d'Editions Casterman. Abans de dedicar-se al món del còmic, va fer classes a la Universitat de Sorbona (París) i va ser periodista. Com a tal va realitzar molts temes per al primer canal web de televisió francès dedicat al món dels còmics: Comicsworld TV. Autor de diversos assajos, Mouchart va assumir el càrrec de director artístic del Festival Internacional del Còmic d'Angouleme al 2003. Sota la seva adreça, el certamen ha enfortit la seva obertura internacional i el seu caràcter interdisciplinari. En 2013, va deixar el càrrec per dirigir Éditions Casterman.

Gregory Lockard 
Gregory Lockard és un dels editors del segell Vertigo, de DC Còmics. Actualment és responsable de sèries de la talla de Fabulosas, The Unwritten, FBP: Federal Bureau of Physics i The Vertigo Quarterly: Magenta. També col·labora amb l'editor Will Dennis en altres sèries com Hinterkind i The Royals: Masters of War, a més d'en alguns projectes que encara no han estat anunciats. Amb anterioritat, ha treballat en Fábulas, American Vampire i The Sandman: Overture, entre uns altres.

Katie Kubert
Katie Kubert és editora de DC Comics, i actualment s'ocupa del Batman de Scott Snyder, però també de Harley Quinn, Batgirl, Batman Eternal i de Grayson, que és a punt d'aparèixer. Malgrat ser la néta de la llegenda del còmic Joe Kubert, no hi havia massa còmics per casa quan era nena, així que en un primer moment no es va dedicar a això, sinó que va treballar pel Late Show de David Letterman, i com a responsable d'una galeria en el Upper East Side. Va entrar en DC en 2009, en concret, en el departament de premsa, i no va trigar a convertir-se en editora. Actualment viu a Nova York amb el seu marit i la seva gosseta Zelda.

Nick Lowe (Cleveland, Estats Units. 1979)
Nick Lowe és editor de Marvel des de 2002. En concret, s'ha encarregat de l'edició de La Imposible Patrulla-X, del Nextwave de Warren Ellis i Stuart Immonen, del 162 i Eternos de Neil Gaiman, del Lobezno y la Patrulla X de Jason Aaron i Chris Bachalo i del Fury Max de Garth Ennis i Goran Parlov. Però hi ha més. També ha coordinat a Brian Michael Bendis i Stuart Immonen (quan s'han encarregat de La Nueva Patrulla X) i de la feina de Joss Whedon per a Astonishing X-Men i Runaways. Actualment, acaba de ser nomenat l'editor principal d'Spider-man.

Philippe Ostermann
Philippe Ostermann és director general i director editorial del prestigiós segell francès Dargaud. En concret, és responsable de l'edició de les obres d'artistes tan destacats com Manu Larcenet, André Juillard, Claire Bretécher així com de les sèries Lucky Luke o Bill y Bolita. Després de passar 20 anys treballant en premsa, a un setmanari cultural, entra en Éditions Dargaud en 2000 per col·laborar com a editor amb Guy Vidal. Participa sobretot en el desenvolupament de la col·lecció Poisson Pilote i en el llançament de nombroses sèries com Los Combates Cotidianos, El Retorno a la Tierra o El Gato del Rabino. Va ser també l'editor de Jean Giraud als últims Mister Blueberry.

Romain Lorans (París, França. 1975)
Romain Lorans és assistent editorial d'Edicions Glénat per al segell Vents d’Ouest. Després d'estudiar arts gràfiques i edició, es va unir en 1988 al grup Glénat com a assistent a càrrec de l'elaboració del catàleg manga de l'editorial. A continuació, va treballar en l'edició dels àlbums i catàlegs de còmics de Glénat i Vents d'Ouest. Més endavant, al 2006, va ser assistent editorial de Vents d'Ouest, i més recentment va passar a encarregar-se de tot el que tingués a veure amb l'univers Disney (sota la llicència de Glénat des de 2010). Ha col·laborat amb Andreae Chabouté, Convard, Hérenguel, Ptiluc, Rabaté... Actualment es troba treballant en llicències i personatges de Disney de grans autors com Mickey Mouse de Floyd Gottfredson, l'Ànec Donald de Carl Barks i l'Oncl e Gilito de Don Rosa.

Vincent Petit (França, 1977)
Nascut en 1977 prop de París, Vincent Petit, va estudiar Literatura i Història a la Universitat de Sorbona, però molt ràpid va començar a dedicar-se a l'edició, treballant en segells com Dargaud o Casterman, on va entrar en 2001. Allà va ser assistent editorial durant una dècada convertint-se finalment en editor en 2012, moment en el qual va passar a estar a càrrec d'autors de la talla de Tardi, Sokal, Craig Thompson i Hugo Pratt.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada