27 de maig 2014

Justine, un nou còmic en català amb una història diferent

Editorial Diminuta fa poc s'estrenava en el món de  l'edició publicant Ediciones TBO ¿dígame? Ara fa una segona incursió publicant el còmic Justine de Anne Charlotte Gauthier en edició catalana i castellana.

Justine és un llibre petit i fàcil de llegir, amb un dibuix senzill però plenament efectiu. L'ús de personatges antropomòrfics per narrar una història adulta ens recorda un recurs emprat en el Maus d'Art Spiegelman. L'autora fa servir un dibuix de tipus il·lustració infantil per explicar un relat que no ho és. Justine és el conte d'un nen atrapat dins d'un cos de nena. Amb un to autobiogràfic pausat, sense dramatismes, va explicant totes les dificultats que ha de passar fins a arribar a sentir-se còmode, ja a l'edat adulta, dins el seu cos. La incomprensió dels pares, la no acceptació per part dels companys, el pas per la consulta de diversos psiquiatres són narrats sense cap mena de victimisme per part de la protagonista.

Justine és un còmic recomanable perquè és una petita obra amb una gran història dramàtica dins. Un llibre que fa un bon servei per ajudar a entendre i respectar els que se senten diferents.

L'autora Anne-Charlotte Gauthier, actualment resident a Brusel·les, va estudiar il·lustració a Estrasburg. Actualment compagina la realització de còmics amb la seva feina d'il·lustradora per la premsa i les editorials juvenils.
 Jordi Riera Pujal

Justine, Anne-Charlotte Gauthier, Diminuta Editorial, PVP 7 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada