27 de maig 2014

Es presenta el còmic Miquelets, Bages 1714 dibuixat per Oriol Garcia Quera

Es presenta el còmic Miquelets dibuixat per Oriol Garcia i Quera el proper dimarts 3 de juny al Centre Cultural el Casino de Manresa, a les 7.30 de la tarda.

Els lectors i subscriptors de Regió7 podran adquirir, a partir del divendres 30 de maig, i durant un mes, el còmic titulat Miquelets, Bages 1714, al preu de 5 euros més el diari, en el seu quiosc de compra habitual. En el cas dels subscriptors, no caldrà que comprin el diari si presenten el carnet que els acredita com a subscriptors. Per a les persones que ho prefereixin, també hi haurà exemplars d'aquest llibre a la seu central del diari, al carrer de Sant Antoni Maria Claret, 32, de Manresa.

El còmic, que edita el Consell Comarcal del Bages, és obra d'Oriol Garcia i Quera, amb la col·laboració de Francesc Serra i Genís Frontera. Inclou una introducció sobre la guerra de Successió, que va tenir com a desencadenant la mort sense descendència de Carles II, l'últim rei de la dinastia dels Àustries a la Monarquia Hispànica. Davant el conflicte successori, la lluita pel tron hispànic es polaritzà a l'entorn de les candidatures de Felip d'Anjou, nét de Lluís XIV, rei de França, i de l'arxiduc Carles d'Àustria, fill segon de l'emperador austríac Leopold I. També tracta el conflicte bèl·lic emmarcat a la Catalunya Central, que en va esdevenir escenari l'any 1711.

Talamanca, Cardona, Castellbell, Manresa i Sallent són alguns dels municipis que surten al còmic, protagonitzat per Brunet, un jove soldat que lluita amb els miquelets i que narra els enfrontaments amb les tropes borbòniques i les crueltats derivades de la guerra. El llibre el clou informació sobre la capitulació de Cardona, que va posar fi a la guerra de Successió en territori peninsular.

Font: Regió 7

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada