20 de maig 2014

Curs d'estiu de la Universitat d'Alacant



Sembla que el món universitari encara es resisteix a la cultura popular de masses, malgrat que en altres països l’estudi de la literatura conviu amb el de les sèries de televisió, el rock o els videojocs com a esferes de producció cultural. No hi ha dubte que aquests àmbits contribueixen al coneixement i la comprensió de les societats de les quals formem part. Aquest curs vol ser un aparador de l’estat actual de la música, el còmic, la ficció audiovisual i la literatura hipermèdia. A més, també pretén indagar les connexions que estableixen tots aquests llenguatges i la complexa trama d’influències mútues.

Finalment, ens agradaria respondre unes quantes preguntes relacionades amb l’interés acadèmic d’aquests àmbits creatius: es pot estudiar la música pop o les sèries televisives amb el mateix rigor acadèmic que la literatura? Com contribueix l’estudi de la dansa, la novel·la gràfica o el cinema al coneixement de la nostra cultura i la nostra societat?

Música, ficció audiovisual, còmic i literatura digital, actualitat, relacions trasmediàtiques i aproximació crítica. Data: Del 14 al 17 de juliol de 2014. Campus de la Universitat d'Alacant. Coordinació: Eduard Baile López, professor del departament de Filologia Catalana / Antoni Maestre Brotons, professor del departament de Filologia Catalana. El programa detallat del curs el podeu veure aquí i les instruccions per a la matrícula en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada