15 de maig 2014

Arrenca el 32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona

L'acte inaugural del certamen ha comptat amb la participació del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; l'alcalde de Barcelona Xavier Trias; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el tinent d'alcalde de Cultura Barcelona, Jaume Ciurana; el diputat adjunt de Cultura de la Diputació de Barcelona, Carles Combarros; el president del Gremi d'Editors de Catalunya i de FICOMIC, Daniel Fernández; i el director del Saló del Còmic, Carles Santamaria, a més d'altres autoritats. El recorregut ha estat ple d'anècdotes, entre les quals destaquen els nombrosos selfies que els joves visitants del Saló van voler fer-se amb Artur Mas.
La comitiva la completaven Jaume Ciurana, tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona; Jordi Boixadera, director general de l'Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya; Jordi Sellas, director general de Creació i Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya; Alejandro Eugenio Alonso, Cònsol General i director del Centre de Promoció del Consolat Argentí a Barcelona; Marta Alòs, coordinadora de Cultura de la Diputació de Barcelona; Pere Camprubí, director de l'Àrea de Negoci Extern de Fira Barcelona; Miguel Fuertes, director de Gestió d'Esdeveniments Recurrents de Fira Barcelona; Emili Farrerons, director de Relacions Institucionals, Protocol i Gabinet de Presidència de Fira Barcelona.

1215-img-0806.jpg

Durant el passeig, els integrants del seguici han pogut contemplar les diverses exposicions, entre les quals destaca la dedicada a les vinyetes de caràcter bèl·lic, envoltada com estava de soldats pertanyents a les diverses associacions de reconstrucció històrica, amb representants de les quals, el president de la Generalitat i l'alcalde de Barcelona han xerrat i s'han fotografiat.

Tots han coincidit a assenyalar la bona salut del sector del còmic en general i del Saló en particular. "El còmic no només ha triomfat sinó que s'ha convertit en una de les grans arts i ha trobat a Barcelona la segona capital europea més important, després de Angulema", ha destacat Daniel Fernández, president del Gremi d'Editors i de FICOMIC.

Carles Combarros, de la Diputació de Barcelona, ​​ha dit que els còmics "no només et convidaven a somiar quan eres nen sinó que et ajudaven a créixer amb valors". Combarros ha destacat també el paper de la Diputació al Saló, i la important col·laboració de les biblioteques especialitzades en l'univers de la vinyeta, que no fan sinó "promoure la lectura a través del còmic".

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assenyalat l'important que és el Saló del Còmic a l'hora de "reforçar el paper de Barcelona com a capital del llibre i de la cultura" . El còmic, ha dit, "és un actiu econòmic però també formatiu". Ha recordat l'època en què ell llegia El Patufet, Hazañas Bélicas, Capitán Trueno i Tintín i ha considerat que el canvi que s'ha produït des de llavors és "espectacular", que hi ha hagut una mena de "revolució tecnològica" en aquest sentit i que tot apunta que "anirà a més".

Finalment, Artur Mas, que ha fet l'ullet al "dret a decidir" via l'exposició d'humor gràfic titulada precisament Dret a somriure assegurant que "alguns haurien de passar per aquí i desdramatitzar algunes coses, descobrir que amb humor res és tan complicat com sembla", ha afirmat que el Saló del Còmic "és un gran exemple del talent de Catalunya". "Sempre dic que som un país que es pot definir pel seu sentit de la solidaritat, el seu talent i per la seva capacitat per situar-se en el món en el punt més alt de tot. I aquest Saló és un exemple de les dues últimes condicions".


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada