09 d’abril 2014

L'Ametlla de Mar acull el I Festival Mangatuna

A la seu de Casa Àsia de Barcelona s'ha presentat aquest matí el I Festival Mangatuna de L'Ametlla de Mar. L'èxit de les Jornades de Gastronomia de la Tonyina Roja que tenen lloc aquesta localitat de la costa de Tarragona, amb diferents activitats dedicades a la cultura japonesa, va impulsar al seu ajuntament a sol·licitar FICOMIC la seva col·laboració per desenvolupar del dijous 1 al diumenge 4 de maig de 2014 un festival centrat en el manga, l'anime i el cosplay. A la presentació han assistit Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar; Shigeharu Orihara, actual encarregat del Consolat General del Japó a Barcelona; Montserrat Brull, del Grup Balfegó; Menene Gras, directora de Cultura i Exposicions de Casa Àsia; i Carles Santamaria, secretari general de FICOMIC.


El I Festival Mangatuna neix amb l'esperit de fusionar gastronomia i cultura popular japonesa, ja que els assistents podran degustar una gran varietat especialitats culinàries relacionades amb la tonyina, mentre podran assistir a concerts, cosplays, tallers de manga i projeccions d'anime d'accés gratuït. I tot això a L'Ametlla de Mar, una preciosa població costera i capital de la pesca de la tonyina del Mediterrani, durant el pont de l'1 de maig.

Andreu Martí, alcalde de L'Ametlla de Mar, ha manifestat l'interès de la població per la cultura japonesa "L'Ametlla és actualment l'epicentre de la tonyina a la Mediterrània. Gràcies a això tenim una excel·lent relació amb el Japó. D’aquesta manera hem volgut augmentar l'oferta cultural que la ciutat dona al visitant aprofitant les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja. Volem posicionar-nos en l'àmbit cultural del manga i la cultura asiàtica, de la mateixa manera que ho estem en el terreny de la gastronomia o l'oci".


Per la seva banda Montserrat Brull ha comentat que "El Grup Balfegó és una empresa consolidada en el sector de la tonyina i amb grans vincles amb el Japó. Creiem que el I Festival Mangatuna ajudarà a posicionar L'Ametlla de Mar com a centre de la cultura japonesa a la Mediterrània".


Shigeharu Orihara ha destacat que "per als japonesos seria impossible viure sense la tonyina i sense el manga. La unió d'aquestes dues activitats en unes jornades lúdiques com les que se celebraran a L'Ametlla de Mar ajudarà a promocionar encara més la nostra cultura a la Mediterrània".


Carles Santamaria ha explicat que el motiu de la participació de FICOMIC com a coordinador de les activitats del I Festival Mangatuna es deu "al fet que creiem en l'extensió territorial d'activitats relacionades amb el manga i l'anime a poblacions que ja tinguin vincles amb la cultura japonesa". Santamaria ha repassat les principals activitats que es realitzaran com projeccions d'anime, taules rodones, conferències, concursos de cosplay, tallers o concerts, entre d'altres. "És un programa molt atractiu obert a tothom i que es fusionarà amb les pròpies activitats gastronòmiques que tindran lloc a L'Ametlla de Mar com la ruta de la tapa de la tonyina roja", ha indicat .

Per la seva banda Menene Gras ha declarat que "des de Casa Àsia donem tot el nostre suport al I Festival Mangatuna, així com qualsevol activitat que ajudi a difondre la cultura japonesa. És per això que una activitat que es realitza a partir d'una activitat cultural gastronòmica compta amb tota la nostra atenció".


El I Festival Mangatuna, que tindrà lloc del dijous 1 al diumenge 4 de maig a L'Ametlla de Mar (Tarragona), està organitzat per L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i l'Oficina de Turisme de l'Ametlla de Mar, mentre FICOMIC programa i coordina les activitats. El Festival compta amb el patrocini del Grup Balfegó, el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i de les Terres de l' Ebre, i la col·laboració de Casa Àsia, Consolat General del Japó, Societat Cultural, Esportiva i Recreativa de L'Ametlla de Mar i Expert Serafí. Les activitats es desenvoluparan en diferents espais del municipi, sent totes elles de caràcter gratuït. 

Podeu consultar tots els actes del I Festival Mangatuna al següent enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada