06 de febrer 2014

Oh panòptica ficció! de Max properament a Barcelona

Oh panòptica ficció! és el títol de la propera exposició a Barcelona del dibuixant Max, a Arts Santa Mònica del 11 de març al 13 d'abril. L'expo s'acompanyarà amb una mostra que ha comissariat Max, i que sota el títol  Quadròptica recull l'obra de Sandra Uve, Néstor F., Sergi Puyol i  Gabriel Corbera.
 
Des dels seus inicis a la Barcelona llibertària i underground dels anys 70, que desemboca a la fundació de la mítica revista el Víbora, fins a la contemporaneïtat dels seus treballs més recents, Max ha anat explorant el llenguatge de la historieta i les seves possibilitats en moltes direccions, tant en el nivell formal com en el temàtic. Posseïdor d’un estil inconfusible, ell sempre diu que l’estil no està en la manera de dibuixar, sinó en la manera de mirar el món. Així és com en el nou segle Max ha posat la seva mirada en els móns interiors i en l’humor com a eina imprescindible per explorar la tensió que s’estableix entre aquests i l’exterior: la societat i els seus conflictes. Temes en els quals tots ens podem reconèixer i que Max, en la seva maduresa, aconsegueix transmetre a través d’una poderosa càrrega visual i simbòlica. Max mai ha oblidat d’on ve el còmic: del mite, de la oralitat, del conte que s’expliquen els humans a la vora del foc per mirar de comprendre el seu lloc en l'univers.

Oh panòptica ficció! és l'exposició d’un dibuixant, d'un historietista. Una ampla i esclaridora mostra de les seves obsessions i referents artístics i literaris, que ens ajuda a comprendre el paper de la narrativa dibuixada en un context de crisi social que posa en qüestió també el valor de la creativitat artística com a eina transformadora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada