03 de febrer 2014

Corto Maltès: El mar d'or

Títol: El mar d'or
Títol original: Il mare d'oro
Autor: Hugo Pratt
Publicat per: Norma Editorial, gener de 2014
Fomat: Cartoné, 96 pàgines, Color
Preu: 20,00€

Després de dos anys, Norma Editorial ha tornat a publicar un nou àlbum de la Col·lecció Hugo Pratt, l'últim dels quals fou En un cel llunyà, publicat el desembre de 2011. Aquest nou àlbum, El mar d'or, té com a protagonista en Corto Maltès.

Com sempre abans de les historietes tenim el pròleg de Marco Steiner, els quals sempre valen molt la pena la seva lectura. En aquest ens parla de pirates, tan els vells de sempre que ha passat a la història i algunes de les seves aventures, com també alguns d'avui en dia, ja siguin de jaqueta i corbata o bé traficants de drogues. Però siguin com siguin l'objectiu dels pirates sempre és aconseguir un botí d'or per gastar-se'l en rom i en dones.

Aquest volum recopila 3 aventures d'en Corto Maltès: Una àguila a la jungla, Tornarem a parlar d'aquells aventurers i Per culpa d'una gavina. Aquestes corresponen a les aventures sisena, setena i vuitena respectivament segons la vida del protagonista. Originalment estaven recopilades al volum Sota el signe de Capricorn. Aquest volum doncs està situat abans de Les llunyanes illes del vent, publicat per Norma el gener de 2011.

(6) Una àguila a la jungla 

A Brasil, a casa de la Boca Daurda, en Corto renuncia la recompensa per la mort d'en Tir Fix. La Morgana Bantam, per la seva banda, rep la visita d'un baró alemany, en Hasso von Manteuffel. El professor Steiner,  en Tristany Bantam i en Corto Maltés s'embarquen cap al nord, ja que el jove Trsitany ha de tornar a Anglaterra per continuar els seus estudis. Al cap d'uns dies de navegació, prop de l'illa de Maracá , s'adonen de l'estranya presència d'un vaixell de guerra alemany. En Corto es pregunta si podria ser aquesta l'explicació de la desaparició de molts vaixells aliats en aquesta àrea de l'Atlàntic. En Corto decideix investigar i observa el famós baró comunicant-se amb senyals de llum a un vaixell brasiler que porta un carregament pel vaixell alemany. Un del soldats del baró és un agent anglès infiltrat i amb una estratagema ben elaborada, el vaixell brasiler explota deixant el vaixell alemany encallat allà on es troba sense la possibilitat de poder destruir més vaixells aliats. 

(7) Tornarem a parlar d'aquells aventurers

Continuant el seu viatge cap al nord, en Corto explica la història d'un tresor robat a un galió espanyol. el Fortuna Real, fa dos segles. Pes trobar-lo es necessiten quatres asos d'os de balena en el que hi ha les pistes per trobar-lo. En Corto en té un, un altre el té la senyoreta Ambigüitat de Poincy que viu a l'illa de Saint Kitts, la qual la visita, i en dita illa també hi trobarà en Rasputin que en té un altre. Amb tres asos doncs creuen que podran trobar el tresor. En arribar a l'illa on hi ha el tresor però tenen una peculiar rebuda i el tresor no és a on es pensaven, i el qual malauradament no el podran aprofitar i l'Ambigüitat però hi deixarà la pell.
Uns dies després, en Corto i en Rasputin se separen i el nostre viatger retorna amb l'Steiner, assabentant-se que en Tristany ja ha fet camí cap a Anglaterra. El professor li dóna una carta rebuda recentment que prové de la Boca Daurada en la qual hi ha el darrer as que havent-lo tingut abans amb la pista que té,  la recerca del tresor hauria anat d'una altra manera. 

(8) Per culpa d'una gavina

A l'illa de Maracatocuá, prop de l'Hondures britànica, en Corto es troba amagat darrere d'unes roques protegint-lo d'un franctirador, però una gavina sobrevola la seva posició ja que té el niu a prop.  Però en un moment un tret el toca fent-li perdre la memòria. El franctirador veient el seu error, ja que en Corto no és el seu objectiu, surt a ajudar-lo resultant ser una noia que es diu Soledad Lockäarth, i el porta a casa seva. En Corto es va recuperant físicament del xoc però no la seva memòria. En sortir a passejar, observa algú sospitós i el segueix quan s'incendia la casa. Retorna a la casa per salvar la noia, descobrint-hi el possible sospitós el qual es neutralitzat i abandonat al foc, salvant però la noia. Un cop a resguard, es revela un important secret, un individu boig que també vivia a l'illa resulta ser el germà gran de la Soledad, en Judà, que fou un important assassí. El sospitós cremat havia anat a l'illa per revenjar-se d'en Judà qui malauradament abans de l'incendi ha estat mort per aquest. 
Alertats per les flames, la policia arriba a l'illa. Abans però en Corto cedeix el seu vaixell a la Soledad i dos acompanyants més per que fugin. En no saber com se diu en realitat li diu a la noia que s'anomena John Smith, el nom i cognom més comuns en llengua anglesa. En Corto en trobar-se amb la policia també ho fa amb l'Steiner preocupat per on voltava, però clar el nostre protagonista encara continua amnèsic i no sap qui es en realitat.


En aquesta col·lecció, amb aquest volum podem llegir interrompudament de l'aventura sisena a la dinovena, un total de quatre àlbums. També tenim disponible La balada de la mar salada que és la segona aventura i Faula de Venècia que és la vint-i-cinquena. Esperem que les properes aventures no triguin ha arribar i així anar tancant forats en la vida d'en Corto Maltès.

Llop Segarrenc - Planeta Sigarra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada