14 de juny 2013

II Premi Internacional del Còmic Costa Brava

D'aquí a una setmana, els dies 21 a 23 de juny, Torroella de Montgrí estarà immers en el seu 7è Festival de Còmic. A principis de maig ja en vam fer un avançament. A més aprofitant la inauguració, el divendres 21 al Museu de la Mediterrània, es convocarà la segona edició del Premi Internacional de Còmic Costa Brava que, amb una quantia de vint mil euros per a l'obra guanyadora , és el més ben dotat de tots els que concedeixen a Espanya.

Segons paraules de Jordi Cordón, alcalde de Torroella, "El festival del còmic és una activitat cultural de gran importància i no només per l'assistència de turistes, sinó també per la participació dels veïns i els comerços, que han aconseguit un esdeveniment únic no només a Catalunya, sinó també a la resta de l'estat espanyol".

A diferència d'altres esdeveniments similars, el Festival del Còmic de Torroella està pensat en les famílies i la presència d'una majoria de nens li dóna una personalitat totalment diferent. L'any passat van assistir més de 20.000 persones i per aquest es preveu assolir la xifra de 30.000. Lluís Torrent, director general de Panini, insisteix en aquest fet diferencial: "Aquest festival és didàctic, perquè va dirigit a les famílies i tractem de fer activitats per a tothom. Hi haurà firmes d'autors, com en tots els festivals importants, però on marca diferències la cita anual de Torroella és en les activitats pensades per als més petits. Aquí se'ls estimula perquè estimin la lectura, però tot és des d'un punt de partida lúdica, que fa que els que han participat en una edició repeteixin l'any següent ".

Els aparadors de les botigues de Torroella tornaran a transformar-se en escenaris de còmic i tots els carrers es transformaran per recordar-nos que els còmics un any més són els grans protagonistes. En aquesta línia Joan Giraut, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, defensa la Segona Edició del Premi de Còmic: "L'aposta és molt important i l'any passat ja vam rebre originals de 12 països diferents. Per aquesta segona edició del premi, tenint caràcter bianual, fem la convocatòria a un any vista i amb l'experiència de l'anterior per millorar els resultats i que aquest Festival del Còmic adquireixi el prestigi internacional que mereix pels seus resultats. "

Podeu obtenir les bases per participar en aquesta segona edició del Premi en el següent enllaç. El programa del 7è Festival del Còmic el podeu obtenir d'aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada