15 de juny 2013

Entrevista a Javi Fernández, dibuixant de Amy Winehouse


Els nostres amics de Fanbooks han estats els responsables d’editar a casa nostra i en català el còmic “Amy Winehouse”, un “biopic” amb guió de Patrick Eudeline i vinyetes de Javi Férnandez, dibuixant català de 31 anys establert a Granada i autor de la obra “Un buen hombre” i de projectes per a la Marvel i la DC, així com algunes novel·les gràfiques per la Kikstart. El seu currículum que no para de créixer i nosaltres no hem volgut perdre l’ocasió d’entrevistar-lo.

Com arriba el projecte a les teves mans?
Doncs més o menys com comencen totes aquestes coses. Un dia rebo un mail del meu representant informant-me de la possibilitat de fer un “biopoc” d’Amy. Acostumat a fer còmics d’altres temàtiques, diguem menys fidels a la realitat, he de reconèixer que et dona una mica de vertigen, no només per la temàtica, si no també perquè saps que és un tema en el que, potser, molta gent aliena al còmic posarà la seva mirada. Així que una vegada passat aquell temps d’incertesa, t’animes perquè saps que per d’amunt de tot és un repte. I del que segur n’aprendràs. I així va estar. Vaig aprendre, vaig patir per arribar als terminis de d’entrega i una vegada finalitzat m’ha aportat molt bons moments, alguns d’ells mai m’hagués pogut imaginar viure sent un dibuixant de còmics.

Com a dibuixant, fins a quin punt has tingut llibertat creativa? El guió marca molt les pautes o condiciona més el fet de que es tracti d’una història real?
Doncs les pautes que marca un guió depenen molt del guionista amb el que treballes. Alguns només t’indicaran què passa a cada pàgina, altres el que succeeix a cada vinyeta. En el cas d’Amy, i el més freqüent en la meva curta carrera, es tracta d’aquest segon tipus de guionista. Així que no em va suposar res de nou.

Podeu veure l'entrevista complerta a La Finestra Digital

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada