03 de maig 2013

Torroella, un festival de còmic diferent

Torroella de Montgrí is different al juny.

Els carrers són envaïts per personatges de còmic, els aparadors de les botigues són presos per súper herois, els nens es disfressen i tota la ciutat respira la devoció per la lectura de còmics. Any rere any l'ajuntament del municipi empordanès s'esforça per sorprendre els visitants amb nous esdeveniments, des de la superació del rècord Guiness al còmic més gran, a la vampírica desfilada de les criatures de Crepusculón o a la dels personatges d'Star Wars.

Cada any més de 20.000 persones recorren els carrers de la ciutat a la recerca del seu personatge preferit, que pot estar en una pancarta penjada a la façana de l'ajuntament, darrere d'un fanal, en el sorprenent aparador d'una botiga o en el divertida disfressa d'un visitant. Perquè el de Torroella és un festival diferent, un esdeveniment pensat per gaudir en família. Perquè el còmic, encara que alguns no ho sàpiguen, no té edat, o millor encara, perquè hi ha un còmic per a cada persona.


En aquest festival, els caçadors de dibuixos tenen cada any a un grup d'autors de prestigi i unes quantes parades amb còmics per adquirir les últimes novetats, o aquell tebeo antic que es va escapar. Els nens gaudeixen d'una infinitat d'activitats per pintar, disfressar-se, fotografiar i jugar ... i tot en un entorn idíl·lic, perfecte per gaudir d'un cap de setmana inoblidable.

En aquesta setena edició del Festival del Còmic de Torroella, el protagonista especial serà Bola de drac i els nens podran recórrer els carrers de la vila per buscar, en una singular gimcama, les 7 boles de drac, de la mateixa manera que els adults podran fer-ho a L'Estartit, tot i que en aquest cas es tractarà d'una recerca submarina davant les Illes Medes.

Però seran moltes més les activitats. Els més petits saltaran als castells inflables personalitzats amb la imatge d'Spiderman, pintaran en els grans murals escampats per tota la rambla, es maquillaran als tallers, es fotografiaran al costat dels seus personatges preferits de la televisió i disputaran interessants partides amb els cromos de les diferents col·leccions de Panini. I tot gratuït, perquè en temps de crisi no s'esborri el somriure dels nens.

En el cinema els xavals podran veure sense pagar l'última pel·lícula d'Ironman, mentre els seus pares passegen pels carrers de Torroella i fan les seves compres, alhora que gaudeixen amb l'acurada imatge d'uns aparadors decorats amb imatges de còmic.

Al llarg de les set edicions d'aquest festival han signat exemplars Salvador Larroca, Pasqual Ferry, Horacio Altuna, Toni Guiral, Aleix Gordo, Jacobo Navarro, Carlos Ruano, Andreu Martín, Rafael López Espí, Raquel García Ulldemolins, Rafa Sandoval, Francis Portela , Pepe Caldelas, Juan Román Cano, Quim Bou, Cels Piñol, Alfons López, Nacho Fernández, Paco Cavero, Roger Tallada, Joan Berenguer, Juanjo Saez, Oriol Garcia, Joso i Bié.

Del 21 al 23 de juny, la setena edició del Festival del Còmic de Torroella espera a tots els lectors que vulguin passar un cap de setmana inoblidable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada