14 d’abril 2013

Purita Campos, Miguelanxo Prado i Cyril Pedrosa, guardonats al Saló del Còmic

Els professionals del còmic han elegit en votació als guanyadors dels premis del 31 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. La historietista i il·lustradora Purita Campos, autora de la popular sèrie Esther y su mundo, ha guanyat el Gran Premi del 31 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, ​​en una edició en què també van resultar premiats Ardalén de Miguelanxo Prado, com a Millor Obra d'autor espanyol, Portugal, de Cyril Pedrosa, com a Millor Obra Estrangera i Oriol Hernández, com a Autor revelació.

009_IMG_4900[small].JPG

Nascuda el 1937, Purita Campos va arribar a Bruguera a través de Vázquez, i va treballar en les revistes femenines de la casa, com Dalia, Sissi, Blanca i Celia. Però no va ser fins a 1971, que va començar a treballar per al mercat anglès, quan es faria realment famosa. Patty's World, traduïda al castellà com Esther y su mundo, segueix sent la seva sèrie de més èxit.

Ardalén, l'obra més extensa i ambiciosa de Miguelanxo Prado fins a la data, ha estat considerada la millor obra d'autor espanyol publicada el passat any. Mentre que Portugal de Cyril Pedrosa, la història d'un dibuixant en plena crisi creativa i personal que busca els seus orígens, ha estat per al jurat la Millor Obra d'autor estranger publicada a Espanya el 2012.

El premi a l'autor revelació ha estat per Oriol Hernández, dibuixant, amb el guionista Zidrou, de La piel del oso. Per la seva banda, el guardó a millor fanzine li ha correspost a Adobo​​. Mentre que Sleepers de Luis NTC ha estat el favorit del públic, elegit com la Millor Obra de l'any per votació popular. Tots ells han recollit el seu guardó aquesta mateixa tarda al recinte del Saló, en concret, a l'escenari ubicat a la zona Far West.

El Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona té una dotació de 10.000 euros, el de Millor Obra d'Autor Espanyol 10.000 euros, el d'Autor Revelació, amb el patrocini de la Fundació Divina Pastora, de 3.000 euros. El de Millor Obra d'Autor Estranger no té dotació econòmica i el Premi al Millor Fanzine té 1.500 euros.

Font: Ficomic 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada