13 de febrer 2013

Rafl König i Gilbert Shelton participaran al 31è Saló del Còmic

El còmic provocador i alternatiu tindrà una destacada presència en el 31 Saló Internacional del Còmic de Barcelona amb la participació de Ralf König i Gilbert Shelton, que vindran al certamen gràcies a la col·laboració d'Ediciones La Cúpula. La seva presència mostra la diversitat d'estils i gèneres que estan presents en un certamen obert i sense fronteres de cap mena.

Ralf König és un autor molt apreciat al nostre país gràcies a la seva obra plena de personatges amb grans nassos, de conflictes en les relacions de parella (principalment homosexuals) i amb tints autobiogràfics, tot això amanit amb el peculiar i provocador sentit de l'humor de l'autor alemany. Algunes de les seves obres han estat adaptades amb èxit al cinema, com és el cas del Condón Asesino, que va suposar en la seva època una autèntica commoció.

Gilbert Shelton, creador dels Freak Brothers i de Fat Freddy's Cat, és un dels autors més representatius del còmic underground nord-americà, que porta dibuixant més de cinquanta anys. Inaccessible al desànim i fidel a si mateix, Shelton contínua en actiu amb una sèrie sobre un grup de rockers passats de rosca. A continuació us facilitem les biografies dels dos nous convidats:


Ralf König (Soest, Alemanya. 1960)
Ralf König va fer a Westfàlia els estudis de fuster a finals dels setanta i al mateix temps de la seva sortida de l'armari, després va començar dibuix lliure a l'Acadèmia de Belles Arts de Düsseldorf. Poc després, es va convertir en el dibuixant de còmics més famós de l'ambient gai, que en aquella època tenia encara molt per lluitar i no gaire de còmic. El 1987 va irrompre amb èxit amb el títol El hombre deseado, amb el qual es va donar a conèixer més enllà del seu públic inicial. Els llibres de Ralf König estan avui dia traduïts a diversos idiomes i el seu tiratge total és de milions d'exemplars. Els seus còmics han servit de model per a adaptacions cinematogràfiques (El hombre deseado, El condón asesino, Como conejos, Lisístrata), obres de teatre (Retazos de la vida, Lisístrata). Ha obtingut múltiples distincions com a millor dibuixant de còmics alemany i internacional en diversos salons del còmic (l'última va ser al Saló Internacional del Còmic de Erlangen 2006, Alemanya, on va obtenir el premi especial del jurat per la seva artística presa de posició respecte al litigi sobre les caricatures de Mahoma). Ralf viu avui fent de dibuixant i autor freelance a Colònia. Ediciones La Cúpula ha publicat tots els seus títols traduïts al castellà.

Gilbert Shelton (Houston, Texas. 1940)
El talent de Gilbert Shelton va començar a despuntar ben aviat, amb l'aparició per primera vegada el 1959 de Superserdo (Wonder Wart-Hog) en una revista universitària. La seva devastadora paròdia de la figura del superheroi es convertiria amb el temps en un clàssic que a dia d'avui continua reeditant a tot el món, només superat per Los fabulosos Freak Brothers (The Fabulous Furry Freak Brothers) i el seu gat Freddy, publicats per primera vegada el 1969 i consolidats com un dels baluards de l'underground nord-americà. A través dels anys, Shelton ha seguit creant còmics on el sentit de l'humor corrosiu i l'acció supersònica es donen la mà. A dia d'avui, establert a París i en estreta col·laboració amb l’historietista francés Pic, Shelton segueix treballant incansable en Not Quite Dead, una sèrie d'historietes curtes sobre un tronat grup de rock passat de moda que ve apareixent en diverses publicacions de còmic de tot el món.

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada