12 de febrer 2013

Ja es aquí la Setmana Retrofuturista

Ha començat la Setmana Retrofuturista que es celebrarà del 11 al 16 de febrer a Barcelona. Una setmana plena de presentacions, de novetats literàries i creatives,de conferències i altres propostes culturals i d'oci que retrataran moltsdels aspectes que el Steampunk, el Dieselpunk, i altres retrofuturismes cobreixen: literatura, arts, crafts, audiovisuals, còmic, creació Do It Yourself, i  molt més.

Inaugurem la Setmana amb una xerrada al FNAC L'Illa presentada pel comissari Jordi Ojeda irealitzada per l'experta i directora de la Setmana Elisabet Roselló per introduïr a tothom als Retrofuturismes més importants.El dimarts 12 continuarem amb una tertúlia literària a la llibreria Pequod gestionada per la traductora Noemí Risco. El dimecres visitarem i comentarem l'exposició “Steampunk, futurs que mai van ser” al Museu dels Invents i les Idees amb un descompte especial. El dijous tindrem activitats online, i el divendres disfrutarem de la conferència pel comissari Jordi Ojeda sobre “L'anticipació tecnològica al còmic dels anys 50”, seguit de la “Nit de cinemaretrofuturista”, on podrem veure curts Steampunk i retrofuturistes, a càrrec del col·lectiu “L'HotelElèctric” de Mataró. Finalment, el dissabte 16 de febrer, podrem assistir des de les 11 del matí fins a les 21h a una jornada al Centre Cívic Convent de Sant Agustí, amb un punt de venda d'artesans i creadors retrofuturistes espanyols, conferències i presentacions, incloent la primera novel·la catalana Steampunk “La febre del vapor” d'en Jordi Font-Agustí, amb una àrea de jocs d'estratègia isimulació, i concursos, com el II Concurs de Barbes i Bigotis Retro i Futuristes, amb premis patrocinats per la Ganiveteria Roca. Com a cloenda, disfrutarem d'una mostra de dansa inspirada enel Steampunk, amb l'Acadèmia de Ball May de Tarragona i la ballarina Zarina de Madrid.
Què són els Retrofuturismes?
Els retrofuturismes són un conjunt de moviments i tendències culturals, on s'inclou el Steampunk iel Dieselpunk, que reinterpreten les visions de futur dels nostres avis i rebesavis, del nostre passat, on'imagina de nous, amb diverses finalitats, incloent la crítica als “temps moderns”, a la postmodernitat, i la nostra societat. Introdueixen als fascinats fins i tot a l'activisme pel present através del Do It Yourself, com és el cas del Steampunk. Els retrofuturismes estàn presents en el cinema, el còmic, el disseny gràfic, i el disseny industrial, o la música, sense adonar-nos. Formen part de la nostra cultura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada