28 de febrer 2013

El Saló del Còmic de Barcelona aposta pels autors europeus

El 31 Saló Internacional del Còmic de Barcelona augmenta el seu cartell de convidats estrangers amb un nodrit grup d'autors europeus que demostra la gran vitalitat que té la historieta del continent. A la llista de convidats ja confirmats, s'han afegit noms com Florent Chavouet, dibuixant i il·lustrador francès autor de Tokyo Sanpo; Michel Blanc-Dumont i François Corteggiani, dibuixant i guionista respectivament dels últims àlbums de La juventud de Blueberry; i Florent Maudoux, creador de la sèrie Freaks' Squeele.

D'esquerra a dreta: Florent Chavouet, Florent Maudoux, François Corteggiani i Michel Blanc-Dumont
D'esquerra a dreta: Florent Chavouet, Florent Maudoux, François Corteggiani i Michel Blanc-Dumont


A continuació teniu les biografies dels nous convidats:

Florent Chavouet (Neverse, França. 1980)
Florent Chavouet és un dibuixant i il·lustrador francès i està graduat en Art. La seva col·lecció de dibuixos de la ciutat de Tòquio va donar lloc a la seva primera novel·la gràfica, Tokyo Sanpo, publicada per primera vegada amb Editions Philippe Picquier el març de 2009. L'obra, publicada al nostre país per Ediciones Sins Entido, va obtenir el premi Ptolémée al Festival International de géographie de Saint-Dié-des-Vosges. A l'any següent, i també de la mà de Philippe Picquier, publica Manabe Shima, una obra que relata el dia a dia de la petita illa japonesa de Manabe. Una illa on els habitants viuen en una atmosfera de calma i serenitat que contrasta amb el tràfec i el bullici de Tòquio. Florent Chavouet és un autor convidat en col·laboració amb Ediciones Sins Entido. La pàgina web oficial de Chavouet és www.florentchavouet.com.


Florent Maudoux (Caen, França. 1979)
Ha realitzat estudis de Dibuixos Animats a l'Escola dels Gobelins a París. És aficionat a les pel·lícules de Hong Kong i les seves influències venen del manga, l'art clàssic italià i fins dels il·lustradors anglesos del segle XIX. Té experiència com a animador i autor de storyboards en l'àmbit dels videojocs (Eden Games) així com il·lustrador i creador de figuretes (Rack-ham), el que li permet desenvolupar les seves habilitats en perfectes posades en escena, en un alt sentit del detall i en ampliar la seva paleta de colors de manera magistral. Avui dia posa tot el seu art al servei del còmic, ja que és l'autor complet d'una historieta de continuarà en el compendi Doggybags (Ankama) i de la sèrie Freaks' Squeele de la qual ja s'han publicat a Espanya tres toms a càrrec de l'editorial Dibbuks. Aquesta mateixa editorial llançarà com a novetat per al 31 Saló Internacional de Còmic de Barcelona el quart volum de la sèrie. A més, durant 2013, està previst el llançament del primer spin-off de Freaks' Squeele, basat en el personatge Xiong Mao, titulat Rouge, on Florent farà només els guions i prestarà els seus personatges al servei dels llapis d'altres autors. De la mateixa manera s'està treballant en un segon spin-off amb el personatge de la sèrie Funeral, encara sense data d'edició prevista. Aquest autor ve gràcies a la col·laboració de l'editorial Dibbuks. El bloc oficial de l'autor és http://saignecrapaud.blogspot.com.es.


François Corteggiani (Niça, França. 1953)
Després de treballar en publicitat i per premsa, François Corteggiani va debutar en una petita editorial de Lió, Sepp, per a la qual va realitzar més de 1.000 pàgines en 10 anys. Després d'un breu pas per Spirou, va entrar a la revista Pif Gadget. Des de 1982 treballa per Walt Disney Company. És un dels guionistes més importants del còmic francobelga. Ha col·laborat amb dibuixants com Pierre Tranchand, Philippe Bercovici, Jean-Yves Mitton o Giorgio Cavazzano. Des de la mort de Michel Charlier al 1989 s'ha encarregat de guionitzar les aventures de La juventud de Blueberry. François Corteggiani està convidat al Saló del Còmic en col·laboració amb Norma Editorial. Pots visitar el bloc oficial de l'autor en www.francois-corteggiani.com.


Michel Blanc-Dumont (Saint-Amand-Montrond, França. 1948)
Des de jove va mostrar passió pel dibuix. Va entrar a l'escola d'Arts Aplicades, on va rebre una educació artística i gràfica molt completa que el va orientar a la il·lustració i, després, al còmic. En finalitzar els seus estudis va començar a realitzar els seus primers treballs i va desenvolupar un interès, que ja no abandonarà mai, per la història de l'oest americà. Ha publicat a Phenix, Lucky Luke Magazine i Pilote. Entre les seves sèries més conegudes trobem el western Jonathan Cartland, creat el 1974 i guionitzat per Laurence Harlé, o Colby, una història policíaca creada el 1990 i guionitzada per Michel Greg. El 1988 va guanyar el Premi al Millor Àlbum al Festival d'Angulema. Jean Giraud i François Corteggiani li van proposar el 1997 fer-se càrrec de la sèrie La juventud de Blueberry, encàrrec que va acceptar encantat i per al qual ha signat fins ara onze títols. Michel Blanc-Dumont assisteix al Saló del Còmic gràcies a la col·laboració de Norma Editorial.

Font: FICOMIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada